Site pictogram Movie Addicts

Pepr Shorts: de beste korte films van aanstormend talent.

Pepr Shorts: de beste korte films van aanstormend talent.

vanaf 25 maart exclusief online te zien via Pepr

Aramis Garcia Gonzales, Mirella Muroni en Mario Gonsalves; drie opkomende makers om naar uit te kijken. Hun korte films zijn eerder geselecteerd voor de Debuut- en Studentencompetitie op het Nederlands Film Festival, en vanaf 25 maart exclusief online te zien bij Pepr voor € 4,99.

In zijn jeugd zag Garcia Gonzales weinig filmpersonages waarmee hij zich kon identificeren, Pariba is zijn eerste stap om dit te doorbreken. Voor de poëtische vertelling IK BEN ontving Mirella Muroni ontwikkelingsbudget van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Mario Gonsalves, winnaar van de HKU Awards 2019, wil met Patroon herkenning en begrip vergroten.

Alle drie de shorts gaan over de vorming van identiteit van de hoofdpersonages, wie voor belangrijke keuzes staan en te maken krijgen met grote life events als verhuizen naar het buitenland, zwangerschap of verlies.

Pariba
Regie: Aramis Garcia Gonzales
16 min 
De twee vriendinnen Julie en Xiomara vieren zoals ieder jaar samen carnaval in Pariba. Hun dag bestaat uit hun vaste rituelen, maar bij Julie komt langzaam het besef dat ze Xiomara volgend jaar moet gaan missen. De meiden zullen elkaar nooit meer zien zoals ze dat nu doen. Pariba vertelt het verhaal van honderden leerlingen die jaarlijks de ABC-eilanden verlaten vanwege studie in Nederland. Dit betekent dat ze alles en iedereen achterlaten om een nieuw leven te beginnen in een onbekend land.

Gena Ramira Boom als Xiomara en Jaydienne Loefstop als Julie zijn 2 vriendinnen waarvan laatstgenoemde zal gaan vertrekken. De short toont op overtuigende wijze hoe de twee worstelen met het naderende afscheid iets wat jaarlijks honderden jongeren overkomt waarbij nu het zware is dat door een jaar van Covid het tussendoor terugkomen ook lastiger is geworden waardoor jongeren welke naar Nederland zijn gekomen het echt alleen met herinneringen moeten doen.

IK BEN
Regie: Mirella Muroni
16 min 
Op de terugweg van hockeytraining krijgt Viola een ongeluk met haar fiets. Ze krabbelt overeind en gaat in de eigenaardig lege stad op zoek naar hulp van haar vriend Kik. Hij is nachtportier in het centrum waar ze zelf ook werkt, maar deze keer doet hij afwezig. Ook de tijd lijkt de richting kwijtgeraakt in dit in zwart-wit gedraaide, kalm betoverende filmgedicht waarmee Mirella Muroni debuteert.

Het leuke voor mij was dat de 2 hoofdrollen gespeeld werden door Joy Wielkens en Wieger Wobbe Windhorst beide bekend uit de serie dertigers. Ik Ben kan nijna gezien worden als een spirituele tocht over loslaten waarbij niet alleen de nabestaanden worstelen met dit gevoel, maar ook het slachtoffer het bekende blijft opzoeken en haar geliefdes niet los kan laten. Door het gebruik van zwart/wit beelden en aparte opzet is Ik Ben een gewaagde maar ook zeer intrigerende short geworden waarbij filmmaker Mirella Muroni haar talent bewijst

Patroon
Regie: Mario Gonsalves
16 min 
Sinds Malik en zijn moeder van Curaçao naar de Bijlmer verhuisden, reageren zij hun frustraties op elkaar af. Malik zoekt zijn heil in vriendschappen buiten de deur, in ongein, spoken word en gevechten. Tot hij verliefd wordt en uit de wijk vertrekt. Als het kersverse stel een kind verwacht, en hij tevergeefs naar zijn moeder terugkeert voor advies, beseft Malik dat hij, ongeacht zijn omstandigheden, de enige is die kan beslissen hoe hij zijn leven leidt.

Een coming of age verhaal in een short is gewaagd, maar Mario Gonsalves flikt het maar mooi. Ondanks of misschien wel dankzij het switchen van settings wordt de leefwereld van Malik duidelijk voor de kijker en er wordt veel verteld. Het verwerken van spoken word, een van de communicatie middelen, hoe hij en zijn vrienden met elkaar praten geeft treffend aan waarmee minderheden vaak worstelen binnen de huidige maatschappij. Mario kiest ervoor om ook toe te lichten dat er een eigen keus is waarbij iemand zelf ervoor kan kiezen om de extra effort te doen om vooroordelen te doorbreken.

Samen voor culturele verscheidenheid in film
Pepr wordt ondersteund door partners die het belangrijk vinden dat er meer cultureel verschillende verhalen in film te zien zijn, waaronder Black Achievement Month, vrouwenplatform Black Ladies Talk, filmwebsite Cine.nl en de deelnemende Picl-theaters.

Over Full Color Entertainment
Full Color Entertainment is de eerste distributeur in Nederland die zich sinds haar oprichting in 2015 exclusief richt op diversiteit in het aanbod van films. Naast releases van Afro-Caribische, Afro-Amerikaanse, Zuid-Afrikaanse en Indo-Afrikaanse verhalen heeft Full Color onder meer filmprogrammering verzorgd voor festivals.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar