Site pictogram Movie Addicts

Picl kleurt roze deze zomer

Kijk deze zomer ook thuis de beste gay- en lesbianfilms van je filmtheater, met elke week een nieuwe titel


Wat is er beter dan een warme zomer? Natuurlijk, een roze zomer. Picl weet hoe. Met de Roze Zomer staat Picl deze zomer namelijk in het teken van het beste wat jouw filmtheater te bieden heeft. Dat betekent elke week een nieuwe speciaal geselecteerde Gay- en Lesbianfilm. 
Geniet vanaf 5 juli tot eind augustus van de meest ontroerende, aangrijpende, mooiste en nieuwste bioscoopfilms, gewoon bij je thuis.
Over Picl 
Picl is het online platform van de Nederlandse filmtheaters. 19 Theaters bieden een gedeelte van hun filmprogrammering ook online aan via Picl zodat je deze vanaf je eigen bank kunt kijken. Een selectie aan prachtige films die gezien moet worden. Maar soms ontbreekt de tijd om op dat specifieke moment in het filmtheater te genieten van jouw keus. Voordat je het weet wordt die film niet meer vertoond en draaien er weer andere prachtige Nederlandse en Europese filmparels. Daarvoor biedt Picl uitkomst.
5 juli

MARVIN OU LA BELLE ÉDUCATION
(Première *) 

Anne Fontaine
Marvin is een buitenbeentje, zowel in het ruwe gezin waarin hij opgroeit, als op school, waar hij gepest wordt en uitgemaakt voor homo. Hij gebruikt de herinneringen aan zijn jeugd voor een toneelvoorstelling. Met o.a. Isabelle Huppert.
“Onwaarschijnlijk levensecht verhaal” – Screen International
12 juli

HEARTHSTONE

Guðmundur Arnar Guðmundsson
Aangrijpend verhaal over twee IJslandse puberjongens die tijdens de zomervakantie hun eerste verliefdheid beleven, ieder op zijn eigen manier.
‘Op zulke coming-of-age raak je nooit uitgekeken’ ★★★★ – NRC
19 juli

GOD’S OWN COUNTRY

Francis Lee
Johnny werkt van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Als een Roemeense seizoenarbeider op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties.
26 juli

TOM OF FINLAND

Dome Karukoski
Achter de iconische tekeningen van Tom of Finland ligt het ongelooflijke verhaal van de Finse kunstenaar Tuko Laaksonen, die na WOII getraumatiseerd terug naar huis keert. ‘Intrigerende biopic over held van de homobevrijding’ ★★★ – The Guardian
2 augustus

THE CAKEMAKER 

Ofir Raul Graizer
Een banketbakker uit Berlijn besluit na de dood van zijn minnaar op zoek te gaan naar zijn gezin.
‘Sensueel en rebels verhaal waarin de liefde alles overwint’ – Cineuropa
9 augustus

GRACE JONES: BLOODLIGHT AND BAMI (Première)

Sophie Fiennes
Wild, uitdagend en androgyn. Model, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal! Maar ze is ook dochter, moeder, zus en grootmoeder. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.
‘Ontroerend en onthullend hoe Fiennes de dualiteit van Jones vangt’ – Sunday Times.
6 augustus

NINA (Première)

Olga Chajdas 
Na twintig jaar zit het huwelijk van Nina en Wojtek op een dood spoor, deels omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Ze proberen een jonge vrouw, Magda, over te halen hun draagmoeder te worden. Maar de situatie wordt ingewikkeld als Nina zich tot Magda voelt aangetrokken. Nina won eerder dit jaar de VPRO IFFR Big Screen Award op het Internationaal Film Festival Rotterdam.
23 augustus

CHAVELA (Première *)

Catherine Gund, Daresha Kyi
De Mexicaanse zangeres Chavela Vargas verwierf in de jaren zestig wereldwijde faam en werd aanbeden door Frida Kahlo en Ava Gardner. Na een alcoholverslaving, beleefde ze een grootse comeback. Een liefdevol portret van een uitzonderlijk artiest die haar hele leven openlijk lesbisch was.
* Deze films zijn meteen vanaf de theatrical premieredatum tegelijkertijd ook op Picl te zien  

Vul de warme late zomeravonden met de beste speelfilms en documentaires van over de hele wereld. Een selectie van bijzondere LHBT films van het afgelopen jaar en films die nog in premiere gaan. Films voor iedereen over persoonlijke verhalen, opstaan voor je eigenheid, vechten voor de liefde, tijdloze liefde en liefde overwinnen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar