Site pictogram Movie Addicts

Pluk de Nacht Open Air Film Festival (o.a. 5 t/m 15 augustus in Amsterdam)

Photo credit: Claire Bontje

Photo credit: Claire Bontje

Wij proberen elk jaar weer een leuk film festival aandacht te geven en na het Imagine Fantastische Film Festival en het voorlopig ter zielen gegane Amsterdam Film Week duiken we dit jaar in het inmiddels 12 jaar oude Pluk de Nacht.

Pluk de Nacht is een bijzonder festival en wel om meerdere redenen. Ten eerste wordt dit festival al vanaf het begin draaiende gehouden door vrijwilligers, mensen die in de basis film liefhebbers zijn en juist bijzondere titels met andere willen delen. Ten tweede is de programmering niet gebasseerd op grote titels, maar zoals gezegd op bijzondere titels die hier in Nederland weinig tot geen aandacht hebben gehad en in veel gevallen de bioscoop niet of nooit zullen halen. Ten derde is buiten het kernwoord want alle films worden in de buitenlucht vertoond zodra de zon onder is. Buiten films zijn er ook andere kunstprojecten welke op het festivalterrein plaatsvinden evenals ander activiteiten. Zo was er in 2010 bijvoorbeeld een live huilcompetitie.

Geschiedenis

Vanaf 2003 bestaat Pluk de Nacht al en is het uitgegroeid tot een meerdaags festival welke nu al een paar jaar niet alleen Amsterdam (11 dagen) plaatsvind. Ook dit jaar zal het festival zijn kamp opzetten in Arnhem (3 dagen) en Utrecht (4 dagen). Hoewel het programma eigenlijk bestaat uit grotendeels onbekende films zijn een aantal titels door de jaren heen wel uitgegroeid tot eigentijdse klassiekers of uiteindelijk wel op waarde geschat zoals Dead Man’s Shoes, The Squid and the Whale, Rare Exports Inc(short en voorloper van Rare Exports), Mary and Max, Arrugas, Wild Bill en Kumiko the Treasure Hunter en zo zijn er nog vele voor mij ook nog onbekende titels.

Voor meer informatie over dit festival en te zien hoe je een stoeltje kan reserveren bezoek de website

Hieronder wat impressie foto’s van voorgaande jaren

Photo credit: Melanie Lemahieu

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar