Site pictogram Movie Addicts

Pluk de Nacht programma bekend

foto_overhetfestival02-tt-width-964-height-402-attachment_id-781-crop-1-bgcolor-000000

Pluk de Nacht is al vol in opbouw en 5 augustus trapt het festival af om na elf dagen Amsterdam, drie dagen Arnhem af te sluiten met vier dagen Utrecht. Het programma voor alle dagen is nu bekend gemaakt en zoals gebruikelijk bestaat deze vooral uit (nog) niet zeer bekende maar daarom niet minder bijzondere films. Wij hebben van een aantal titels de trailers opgezocht en op een rij gezet. Willen jullie meer weten over het programma per avond kijk dan op de site van Pluk de Nacht, want buiten de films is er veel meer te doen tijdens deze avonden. Hierbij wordt er op een avond geen film maar een interactieve ervaring verzorgd voor de bezoekers.

Victoria, openingsfilm

De titelheld van Victoria is een Spaanse serveerster, die vereenzaamt in Berlijn totdat ze in een club vier vrolijke vrienden ontmoet. Autodieven, maar je kunt niet alles hebben. In één take, zonder cuts en montage, blijft de film bij haar, bij haar nieuwe kameraden door dik en dun en bij de langzaam ontsporende gebeurtenissen gedurende twee nachtelijke uren in Berlijn.

 

El Cinco

Patón is 35 en professioneel voetballer in de C-klasse. Na een overtreding wordt hij voor acht wedstrijden geschorst. Drie maanden niet schitteren op het veld, kan zijn carrière dat wel hebben? El Cinco is een bitterzoet drama over de frustratie van kansen die je uit handen glippen

Der Bunker

Debuterend regisseur Nikias Chryssos verstopt maatschappijkritiek in een bizarre mix van uiteenlopende genres. Sci-fi, b-horror en arthouse botsen frontaal op elkaar in Der Bunker, en uit de smeulende resten ontstaat een even humoristisch als verontrustend relaas over opgroeien en onderwijs.

Nasty Baby

Zo ziet progressief (aanstaand) ouderschap eruit anno 2015: een interraciaal kunstenaars-homostel probeert samen met een alleenstaande vrouw, een kind te krijgen. Regisseur Sebastian Silva husselt deze ingrediënten tot een ingetogen dramatische komedie met een fantastische twist.

 

Superwelt

Gabi heeft in Superwelt last van de huismoederblues. Werken, schoonmaken, koken, werken. Hoe kan je daar ooit gelukkig van worden? Geen wonder dat ze ineens stemmen gaat horen en haar normale leventje in de steek laat.

The Reaper

Al door zijn titelkeuze zet deze gewiekste film van Zvonimir Juric je op het verkeerde been. The Reaper: dat klinkt als een smerige direct-to-video horrorfilm, waarin eerder ledematen dan gewassen worden geoogst. De poster suggereert ook zoiets: een figuur met een macabere zeis in zijn handen beheerst het affiche van deze Kroatische film. Net zo grimmig lijkt deze film ook te beginnen, midden in de nacht met alleen het getjirp van krekels en het geklik van hoge hakken op het geluidsspoor.

Matar a un Hombre

De Chileense film Matar a un hombre (To Kill a Man) is hard, onverbiddelijk en moreel confronterend. Niet typisch Pluk, dus. Maar hij voldoet aan één belangrijk criterium: hij had in Nederland uitgebracht moeten worden maar werd dat niet.

The Wolfpack

Elke scenarist had dit willen bedenken: een immigrant en zijn vrouw besluiten hun kinderen afgeschermd van de boze Amerikaanse buitenwereld groot te brengen. Maar dan wel met zo’n vijfduizend films om te kijken. De werkelijkheid blijkt andermaal vreemder en weerbarstiger dan fictie.

The {} And: Interactive Live Cinema Event

Wat herinner je je nog van onze eerste ontmoeting? Hoe heb ik je onlangs teleurgesteld? Welke van mijn onhebbelijkheden vind je het leukst? Heb je met mij de beste sex van je leven? En wat zou je doen als ik vreemd zou gaan? Zomaar een greep uit de vragen die je voor de kiezen kunt krijgen bij de interactieve ervaring The {} And, gepresenteerd i.s.m. IDFA DocLab.

Sam Klemke’s Time Machine

Bijna dertig jaar lang filmde Sam Klemke ieder jaar een nieuwjaarsboodschap, waarin hij het afgelopen jaar van zijn leven onder de loep nam. Regisseur Matthew Bate ging ermee aan de haal, en doorsneedt het met een oude documentaire over het ruimteveer Voyager. En ja, dat slaat écht ergens op.

Hin und Weg

Wat doe je, wanneer je als geslaagde dertiger te horen krijgt dat je vanwege een erfelijke, zeer kwaadaardige ziekte, na een snelle onttakeling binnenkort zult sterven? Dan neem je het lot in eigen hand en ga je dat, fietsend en omringd door geliefde naasten, tegemoet.

Shorts Night: No Age Like the Third Age

De films in het Pluk-programma worden met zorg, liefde, expertise, saamhorigheid, ernst en een tikkeltje publieksgevoel samengesteld. Dat geldt niet alleen voor de speelfilms, maar zeker ook voor alle korte films, die te zien zijn als voorfilm óf op de Shorts Night in Arnhem en Utrecht.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar