Site pictogram Movie Addicts

Première launch event Amsterdam Spanish Film Festival bekend gemaakt.

Op 25 april zal om 20:30 in het prestigieuze Pathè Tuschinski theater de award winnende film El Ciudadano Ilustre vertoond worden bij de feestelijke kick-off, waarna er toegeleefd kan worden naar de derde editie van Amsterdam Spanish Film Festival

De lente komt eraan en dat houdt in dat het jaarlijkse Amsterdam Spanish Film Festival ook weer dichterbij komt, het festival in Nederland dat zich focust op Spaanstalige cinema. Van klassieke tot moderne en alternatieve titels, alles komt voorbij tijdens deze zes dagen. Maar ook de innerlijke mens wordt met Spaanse lekkernijen verwend van typische Spaanse hapjes tot lekkere wijnen uit Spaanstalige regio’s. Zet 25 april dus maar vast in je agenda wanneer het festival aftrapt met ‘El Ciudadano Ilustre’ uiteraard gevolgd door een drankje.

Dit evenement zal toon zetten voor de derde editie van het Amsterdam Spanish Film Festival welke van 30 mei tot en met 4 juni loopt, hierbij zullen films vertoond worden in Pathè Tuschinski, Pathè de Munt, EYE theater, Het Ketelhuis en het Bimhuis. Dit jaar beloofd het festival groter, beter en gedurfder te zijn met zijn filmselectie, aanwezige acteurs en filmmakers, Live Muziek evenementen, Q&A’s, workshops, exhibities en natuurlijk drankjes en hapjes waarmee vele evenementen worden aangekleed. De organisatie kan ook niet wachten om alle gasten weer te ontvangen voor de derde editie van ASFF tot snel, Hasta pronto!

EL CIUDADANO ILUSTRE
Regisseur: Gastón Duprat en Mariano Cohn
Cast: Oscar Martínez, Dady Brieva, Nora Navas
Spanje/ Argentinië — 2016 — 118 min
Spaans met Engelse Ondertiteling
Nederlandse première!
Trailer

De Argentijnse regisseurs Duprat en Cohn combineren comedy, drama en suspense. Oscar Martinez schittert als als schrijver Daniel Montavani welke Barcelona verlaat om terug te keren naar zijn geboortegrond Salas in Argentinië. De film is zogezegd een trip komische, artistieke maar ook emotionele trip door Argentinië waarbij roem, familie en de stervelijkheid aan bod komen. De film won de Goya award voor beste Iberoamerican film, Beste Film en acteur bij het Venice Film Festival en is 8 keer genomineerd oor de Argentijnse Oscars.

*Geniet na de film van een drankje en een hapje om zo de openingsavond feestelijk af te sluiten mede mogelijk gemaakt door Hacienda Zorita 
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar