Site pictogram Movie Addicts

Programma Amsterdam Spanish Film Festival bekend

Spaans filmfestival wordt groter, beter en uitdagender 24 films, 17 premières, eersterangs acteurs en regisseurs en Spaans eten en drinken maken deze 6-daagse evenement compleet. Na de succesvolle editie van afgelopen jaar neem het Amsterdam Spanish Film Festival ons mee op een nieuwe, spannende en hartverwarmende reis door de wereld van Spaanse film, muziek en gastronomie met de vertoning van de meest krachtige, provocerende, originele en innemende Spaanstalige films die het afgelopen jaar geproduceerd zijn.

Het Amsterdam Spanish Film Festival vindt plaats van 30 mei tot 4 juni in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Eye, het Ketelhuis en het Bimhuis. In 2017 zullen we groter, beter en uitdagender zijn met onze filmselectie, sterren, filmmakers, livemuziek, hapjes, wijnen, Q&A’s, workshops en exposities.

Hoogtepunten

De eerste van de vele hoogtepunten van deze editie is de openingsfilm Tarde para la ira / The Fury of a Patiente man. De Spaanse acteur Raul Arévalo maakt zijn debuut in deze rauwe, dramatische thriller die te eveneens zien was op het filmfestival van Venetië en het internationaal filmfestival van Toronto. Deze prachtig gepolijste, authentiek Spaanse film vol wraakzucht sleepte dit jaar vier van de elf Goya-nominaties in de wacht. Het is een strak verhaal van bedrog, keiharde meedogenloosheid, met invloeden van de westernfilm. En nog weet Arévalo zijn ongrijpbare bijdrage te leveren aan het bekende domein van de thriller. Actrice Ruth Díaz zal na de Nederlandse première op het Spanish Film Festival in Pathé Tuschinski aanwezig zijn voor de Q&A. De prijswinnende regisseur ALEX DE LA IGLESIA zal de derde editie van het festival afsluiten met zijn nieuwste film EL BAR.

ASFF is vereerd dat haar derde editie wederom in Amsterdam plaats kan vinden en dit hadden ze niet kunnen realiseren zonder hun geweldige en toegewijde publiek, waar wij vanaf het eerste uur toe behoren. Daarom willen ze je graag een onvergetelijke avond bezorgen door met een knaller af te sluiten met de vertoning van Alex de la Iglesia’s nieuwste sensationele thriller.

Na La Chana’s enorme succes en de winst van de publieksprijs op IDFA 2016, krijgt de documentaire over de legendarische flamencodanseres van nieuwkomer Lucija Stojevic de kans om nog meer filmliefhebbers te imponeren. Deze documentaire is een portret van de gelijknamige levende legende van de Spaanse flamenco. La Chana is een bewonderingswaardig portret van een vastberaden artieste die uitstijgt boven de beperkingen van de patriarchale samenleving waarin ze zich bevindt. La Chana zal na de Nederlandse vertoning in Pathe Tuschinski aanwezig zijn voor een live flamenco optreden en een Q&A.

Het publiek krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een Q&A met Eduardo Casanova, de regisseur van PIELES (Skins), en actrice Carolina Bang, producer van deze uitdagende film. Eduardo Casanova, een veelbelovende regisseur die in Spanje bekend is om zijn werk als acteur, zal ons ook laten lachen als hoofdrolspeler in SEÑOR DAME PACIENCIA, waarin familiespanningen de botsingen tussen de verschillende generaties in de Spaanse samenleving weergeven.

Twee nieuwe festivallocaties voor deze editie.

Er is een geweldige bioscoop toegevoegd aan het festival, namelijk Het Ketelhuis gelegen in het Westerpark. Voor de eerste keer heeft het festival een iconische muzieklocatie toegevoegd aan het festival, waar het ritme van de Spaanse cultuur wordt voortgezet: Het Bimhuis. Hier zal een van de muziekdocumentaires OMEGA bewijzen dat Cohen, Lorca, rock en flamenco heel goed samengaan. Na de vertoning zullen Soléa Morente en Antonio Arias, hoofdrolspelers van deze documentaire, het podium afbreken.

Dit jaar wil het Amsterdam Spanish Filmfestival belangrijke sociale kwesties onder de aandacht brengen. ASFF roemt de kracht van de film om te communiceren, inspireren en de maatschappij te versterken. Oorlogscorrespondent en documentairemaker Hernán Zin zal zich bij het festival aansluiten om zijn documentaire NACIDO EN SIRIA / Born in Syria te presenteren met aansluitend een paneldiscussie.

Het merendeel van de vertoningen wordt afgesloten met smakelijke tapas: Jamón Ibérico en andere Spaanse hapjes en drankjes om het publiek een echte Spaanse bioscoopervaring te geven!

ASFF 2017

De lente staat voor de deur en daarmee natuurlijk de jaarlijkse terugkeer van het meest verrassende Spaanse filmfestival in Nederland. ASFF trakteert haar geweldige trouwe publiek niet alleen op de beste hedendaagse, experimentele en klassieke Spaanse films. Ze zullen wederom een breed scala aan hoogwaardige Spaanstalige films laten zien, maar in deze editie is onze filmselectie uitgebreid met een educatief programma voor diverse scholen, films die aandacht vragen voor mensenrechten en sociale problemen, het live concert na de bijbehorende documentaire in Amsterdam’s muziekcentrum het Bimhuis en het meer heterodoxe onderdeel onder de naam Spanish cinema without fear zal terugkeren. In samenwerking met de Roze Filmdagen en Gay Night zal er in Pathé de Munt een film speciaal gewijd aan LGTBQ-bewustzijn vertoond worden, en we hebben een nieuw onderdeel waarin in Nederland gevestigde Spaanse kunstenaars samenwerken met Mokum Gallery. Net als bij de eerdere edities zullen er professionele inleidingen zijn bij de premières, Q & A’s met de filmmakers, acteurs en actrices, de mogelijkheid voor het publiek om daarna met ze te discussiëren en aansluitend in een gezellige ambiance te genieten van Spaanse wijnen en hapjes.

Festival trailer

voor meer informatie en het volledige programma Check de site en social media van ASFF

– Facebook page https://www.facebook.com/amsterdamspanishfilmfestival/
– Twitter page https://twitter.com/asffofficial
– Instagram page https://www.instagram.com/asffofficial/
– Website: http://www.amsterdamspanishfilmfestival.com/

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar