Site pictogram Movie Addicts

Ranking ultieme Star Wars locaties voor fans

Het moment dat het langverwachte zevende deel uit de Star Wars Saga uitkomt komt steeds dichterbij en daarbij wordt er ook steeds meer gekeken naar alles wat draait om het Star Wars Universum. Zo is er een lijst opgesteld met de meest Star Wars achtige toeristische locaties op onze aardbol voor de echte Star Wars fans en het leukste is je hoeft voor een paar top locaties niet eens de halve wereld rond te reizen.

In a galaxy far far away, of eigenlijk gewoon in Berlijn, heeft reiszoekmachine GoEuro in afwachting van de nieuwste Star Wars-film samen met GetYourGuide de ultieme ranking van Star Wars-toeristenattracties gemaakt, inclusief de filmlocaties van de langverwachte Episode VII.

Om deze lijst op te kunnen stellen, heeft GoEuro aan Star Wars-fans gevraagd om een ranking te maken van de (film)locaties die je als echte fan gezien moet hebben. Daarbij werd rekening gehouden met verschillende factoren zoals bereikbaarheid, accommodatie, voorzieningen en ‘de kracht van de Force’.

Deze meting is gebaseerd op een combinatie van factoren, met de volgende weging: bereikbaarheid 10%, accomodatie 10%, voorzieningen 10% en de kracht van ‘The Force’ 70%. De kracht van ‘The Force’ meet het ‘Star Wars’-gevoel voor een fan is van de specifieke locaties. Een locatie die hoog scoort op dit vlak is LEGOLAND. Ze hebben levensgrote X-Wing fighters en karakters uit de film om bij te dragen aan dit ultieme ‘Star Wars’-gevoel. Het is daarnaast ook uitstekende plek om kinderen kennis te laten maken met een ‘Star Wars’-ervaring nog voordat ze ooit een film hebben gezien. Ook de filmset van Lars Homestead op Taooine (Tunesië) en Rancho Obi-Wan, ’s werelds grootste Star Wars privé collectie (VS), zijn zeker een bezoekje waard.

Alle 31 toplocaties vind je terug in deze ranking: http://www.goeuro.nl/star-wars-filmlocaties

voor meer informatie  zie ook http://www.getyourguide.nl/info/star-wars-locaties/

Je vindt er ook meer uitleg over de locaties en wat handige tips over hoe je er kan geraken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar