Site pictogram Movie Addicts

Red Turtle In Officiële Selectie Un Certain Regard op het Cannes Film Festival 2016

De eerste lange animatiefilm van de Nederlander Michael Dudok de Wit, die in 2001 de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm won voor Father and Daughter

We volgen de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen.

Michael Dudok de Wit is een Nederlandse animator, filmregisseur en illustrator. Hij is sinds vele jaren gevestigd in Londen, waar hij prijswinnende reclamefilms regisseert en animeert. Hij illustreert ook kinderboeken. Maar het bekendst is Dudok de Wit als filmregisseur: zijn tweede korte animatiefilm, The Monk and the Fish, leverde hem in 1995 een Oscarnominatie op. In 2001 deed hij met Father and Daughter nog beter en won hij de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm. Daarnaast won de Nederlander onder meer ook een BAFTA, een César, en de Grand Prix op het toonaangevende Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy.

THE RED TURTLE is de eerste lange animatiefilm van Michael Dudok de Wit. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. De productie van THE RED TURTLE nam 2,5 jaar in beslag, en werd in goede banen geleid door Oscargenomineerd Ghibli-icoon Isao Takahata (The Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya).

Release in Nederland op 7 juli 2016

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar