Site pictogram Movie Addicts

Review 2 Fast 2 Furious

Brian O’Conner (Paul Walker) is niet langer werkzaam bij de politie, nadat hij Dom heeft helpen ontsnappen. Wanneer hij na een straatrace aangehouden wordt, wordt hem gevraagd, door zijn oude baas Agent Bilkins (Thom Barry), om weer undercover te gaan. Dit keer moet hij undercover bij een drugskartel onder leiding van Carter Verone (Cole Hauser), waar FBI Agent Monica Fuentes (Eva Mendes) al ruim een jaar undercover zit. Aangezien Verone opzoek is naar een team van 2, roept Brian de hulp in van een oude vriend, Roman Pearce (Tyrese Gibson). Om zichzelf te bewijzen moeten ze in teams van 2 een pakketje uit een in beslag genomen auto van Verone halen. Wie als eerste terug zijn met het pakketje wordt aangenomen voor een grotere klus. Voor de grotere klus moeten 6 tassen met geld vervoerd worden, maar onderweg hebben ze niet alleen te maken met de FBI die ze op de voet aan het volgen zijn, maar ook de lokale politie zit te op de hielen.

 

In dit deel maken we kennis met Tej Parker (Christopher ‘Ludacris’ Bridges), de man die alle races, weddenschappen en vooral de dikke auto’s regelt. Tej is de man waar je naar toe gaat als er wat aan of met je auto moet gebeuren. Ook maken we kennis met Roman Pearce, de goedlachse racer met vlugge handjes, die veel met zijn charmes voor elkaar probeert te krijgen. Deze 2 personages zullen in de latere delen ook een vaste en uitgebreidere rol krijgen, waarbij Tyrese in dit deel al een gedeelde hoofdrol heeft met Paul Walker.

Ondanks dat dit een heel ander verhaal is dan 1, is deze ook heel vermakelijk. De grotere klus zorgt voor veel vette scenes en stunts. Maar ook buiten dit deel van de film om zijn er genoeg leuke en soms zelfs zieke scenes. Je merkt dat Paul Walker al veel meer in zijn rol van Brian O’Conner zit, alles komt net even wat beter en zelfverzekerder over. Ook dit deel zit weer vol vette races, de stunts vallen ook in dit deel nog redelijk mee, met name als je ze gaat vergelijken met de nieuwere delen. Maar de stunts die er zijn, zijn wel cool! Misschien hier en daar wat over the top, maar ach dit soort films kunnen daar mee weg komen. Deze film ziet er al wat cleaner uit dan het eerste deel, en dat met maar 2 jaar er tussen. En ondanks dat blijft deel 1 toch wel net even wat beter dan dit deel. Dit deel vond ik de moeite waard om te kijken, vaker dan 1 keer, omdat in ieder geval Paul Walker nog in deze film voor kwam. Al vond ik het wel heel jammer dat Vin Diesel niet meer in deze film zat.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar