Site pictogram Movie Addicts

Review 21 Bridges (vanaf 10 april te zien via Amazone Prime)

Review 21 Bridges (vanaf 10 april te zien via Amazone Prime)

Het resultaat van de Coronacrisis is dat er ook een berg films uiteindelijk de bioscoop niet zullen halen en direct online te streamen zullen zijn. 21 Bridges is zo een titel welke toch best wat potentieel had voor een bioscoop release. Hoofdrolspeler Chadwick Boseman heeft natuurlijk naam gemaakt als Black Panther in de Marvel films en de gebroeders Russo (de laatste 2 Captain America en Avenger films) zitten hierbij op de producentenstoel.

Bij rechercheur Andre Davis zit het agent zijn in het bloed aangezien zijn vader ooit tijdens het werk het leven liet. Nu is een rechercheur welke zijn mannetje standaard te pakken krijgt, dood of levend. Wanneer een overval gruwelijk uit de hand loopt en 8 agenten het leven kostte wordt hij op de zaak gezet om zo snel mogelijk de daders op te sporen. Hij zet hiervoor Manhatten op slot en heeft slechts 4 uur de tijd om de verantwoordelijke te pakken te krijgen terwijl triggerhappy collega agenten en de FBI in zijn nek hijgen. Het wordt alleen maar ingewikkelder wanneer Andre en zijn opgedrongen collega Frankie doorkrijgen dat er iets niet helemaal klopt.

Chadwick Boseman laat met zijn rol als agent Andre Davis zien zijn Black Panther rol goed los te kunnen laten. Hij overtuigd als de getergde agent welke ieder detail opvalt. Hier komt ook meteen het grootste zwakke punt van de film. De details zitten niet zo goed verstopt waardoor de kijker nog sneller bepaalde conclusies kan trekken en het verloop niet bepaald verrassend is. Het script laat hierbij de sterke cast in de steek en dat is jammer want als een aantal situaties iets genuanceerder waren uitgewerkt en de speelduur iets was opgerekt was dit het eindresultaat ten goede gekomen. Met name het einde voelt behoorlijk afgeraffeld aan waarbij de schrijvers het nodige willen uitleggen. Is 21 Bridges dan volledig mislukt? Nee, zoals gezegd overtuigd Chadwick Boseman als hoofdrolspeler en werkt de samenwerking met Siena Millar als collega Frankie goed. Het is aan de andere kant jammer dat er bijvoorbeeld niet meer uit de rol van J.K. Simmons is gehaald of uit de rollen van de twee overvallers gespeeld door Stephan James en Taylor Kitsch Daarbij ligt het tempo hoog en zijn de actiescenes goed in beeld gebracht. Regisseur Brian Kirk, welke hiervoor vooral afleveringen van verschillende kwaliteitsseries geregisseerd heeft, doet het zeker niet onaardig, maar ook hij kan weinig meer met het materiaal waarmee hij moet werken. Ondanks dit weet 21 Bridges bijna 100 minuten goed te vermaken. Somsgeld de regel less is more, maar in dit geval had het script een stuk genuanceerder mogen zijn waardoor de plotwendingen er niet al te dik bovenop zouden liggen. 21 Bridges is misschien daarom wel een zeer geschikte film om thuis te kijken zonder te hoge verwachtingen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar