Site pictogram Movie Addicts

Review 30 Days of Night (Halloween Throwback)

Review 30 Days of Night (Halloween Throwback)

Mijn vriendin kijkt sinds de zwangerschap van onze zoon praktisch geen horrorfilms meer, maar daarvoor was dit een van de horrorfilms welke wij nog samen in de bioscoop hadden gezien. Ik was direct aangetrokken tot het verhaal welke gebaseerd was op een comic (jaja comic liefhebber) ewas dit voor mij een must watch destijds.

Het plaatsje Barrow, Alaska staat op het punt in alle rust het seizoen af te sluiten en een maand van duisternis in te gaan. Hierbij zullen velen het plaatsje verlaten voor een periode en sommige definitief. Stella is een van degene welke definitief het plaatsje wilt verlaten nu ze gaat scheiden van de lokale Sherrif Eben. Wanneer een vreemdeling een hoop onrust veroorzaakt door de telefoonlijnen te saboteren en een zooi honden af te maken gaat Sherrif Eben op onderzoek uit. Door de gebeurtenissen lukt het Stella niet om op tijd te vertrekken en al snel wordt duidelijk dat iedereen in het stadje liever was vertrokken nu ongenodigde moordlustige vampieren de boel onveilig maken. Barrow is voor de bewoners nu veranderd in een hel waaruit levend ontsnappen onmogelijk lijkt voor de bewoners.

Vampieren blijven fascinerende wezens welke al sinds jaar en dag ook de bioscopen onveilig maken. Van de oude Nosferatu, de vele versies van Dracula tot aan de hippe vampieren in Blade. Vampieren zijn van alle tijden en in vele vormen (jaja er zal nog een vampierentitel voorbij komen in mijn throwback Halloween titels) Zo hard en bloeddorstig als in 30 Days of Night zagen we vampieren zelden voorbij komen. De setting is natuurlijk ideaal waarbij door dagen durende nacht vampieren vrij spel hebben (waarom heeft hier nooit eerder iemand aan gedacht???) hierdoor wordt het kat en muis spel waarbij de rol van jager wel eens wilt verschuiven praktisch onmogelijk aangezien de vampieren nu echt vrij spel hebben. Het eeuwige gelovige aspect van kruizen en wijwater is ook volledig in de ijskast geplaatst. Ook het uiterlijk van de vampieren is volledig anders dan we gewend zijn. Geen stijlvolle charismatische vampieren, maar moordlustige monsters die sober em donker gekleed gaan. Nee, houd je van het ouderwetse vampieren gebeuren dan is 30 Days of Night niets voor jouw. Wil je echter bijna 2 uur spanning meemaken waarbij een zeer (on)gezonde dosis gore in is verwerkt dan is 30 Days of Night waarschijnlijk echt iets voor jou ik vind het in ieder geval een aanrader!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar