Site pictogram Movie Addicts

Review 6 Underground (Te zien op Netflix)

Review 6 Underground (Te zien op Netflix)

Netflix scoort kwalitatief het meest met series en nu steeds vaker met films. Hierbij worden ook de budgetten steeds verder uitgebreid zie Bright met Will Smith, The Irishman van Martin Scorcese en nu met 6 Underground (á 150 miljoen Dollar) van Michael Bay en met Ryan Reynolds. Nu staat Michael Bay niet echt bekend voor kwalitatief sterke films, echter spektakel staat altijd gegarandeerd. Ik was vooral benieuwd of Ryan Reynolds genoeg tegenkracht kan bieden aan Michael Bay zijn standaard spektakel of dat de ze elkaar juist zouden aanvullen.

1 is de leider van 6 van de aardbodem verdwenen huurlingen, nou ja huurlingen. Deze 6 houden zich bezig om de grootste schurken op de wereld te grazen te nemen waar andere dat niet kunnen. Hierbij gaan ze niet altijd even fijnzinnig te werk, maar wat geeft het als je schurken bestrijd?

Een korte samenvatting en dat is veelal bij MichaelBay films maar goed ook want hij wilt doorgaans teveel. Met 6 Underground is het helaas niet anders. In plaats van een lopend verhaal te presenteren over 6 gevallen die door tegenslag en toeval bij elkaar komen om de grootste schurken te bestrijden met daarin karakterontwikkeling en en achtergrondverhalen gaat Michael Bay er met een botte bijl doorheen. Alle bekende trucjes van snelle camerabeelden en grote explosies worden op je afgevuurd als kijker zodat je hopelijk zomin mogelijk op het verhaal let welke nergens over gaat. Sterker nog, zonder een trailer of samenvatting vraag je jezelf de eerste 20 minuten waar de film in hemelsnaam over gaat. Ryan Reynolds maakt er nog het beste van met de ene na de andere one-liner welke nooit uit de pen van een van Michael Bay’s scriptschrijvers kan zijn gekomen aangezien dit de enige lichtpuntjes waren in een verder onnozele achtbaanrit. Het rare is ook dat de film zichzelf niet al te serieus wilt nemen maar dat om de haverklap wel doet door serieuze onderwerpen aan te snijden ( genocide en een malafide dictator) iets wat totaal niet werkt. De rest van de cast doet wel mee maar daar is eigenlijk alles mee gezegd terwijl het merendeel al vaak genoeg heeft laten zien wel degelijk sterke rollen neer te kunnen zetten. Denk aan Mélanie Laurent (Inglorious Basterds) Manuel Garcia-Rulfo (Widows,Sicario Day of the Soldado) en Corey Hawkins (Straight Outta Compton. 6 Underground is met recht hersenloos vermaak waar weinig tot geen ziel in verstopt zit en waarbij de actie vaak door heftige camera beelden spectaculairder gemaakt word dan het daadwerkelijk is. Alleen de spectaculaire openingsscene (hoe verwarrend deze ook was) en in de finale de scene op de boot geven de film nog enige bestaansrecht. Jammer voor Ryan Reynolds, de rest van de cast en bovenal de 150 miljoen welke hieraan verkwist is. 6 Underground is vooral genietbaar met verstand op (lager dan) 0 en weinig verwachtingen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar