Site pictogram Movie Addicts

Review A Bad Moms Christmas

Review A Bad Moms Christmas

In dit tweede deel komen de moeders van de drie dames op bezoek om kerst met hun dochters te vieren. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot en willen de moeders maar al te graag de controle hebben over het leven van hun dochters.

Ik keek heel erg uit naar dit deel. Deel 1 was voor mij een feest van herkenning en daardoor misschien wel extra grappig. Ik heb daar ook regelmatig in een deuk gelegen, de grappen werkte, de schaamtevolle en zelfs de schaamteloze scènes werkten allemaal, maar is dat in dit deel ook gelukt?

Waar het in deel 1 vooral om Mila Kunis draaide en Kristen Bell en Kathryn Hahn een goede aanvulling waren, krijgen de 2 dames nu ook een grotere rol en wordt ook hun leven beter uitgelicht. Helaas was dat voor mij juist ergens een tegenvaller. De film sprong hierdoor veel te snel van scene naar scene en daardoor van de hak op de tak. Sommige situaties werd doorheen geracet, terwijl daar veel meer uit te halen was. Kristen Bell (Kikki) heeft last van een opdringerige en geobsedeerde moeder (Cheryl Hines) die het liefst alles, maar dan ook echt alles, met haar dochter doet. Dit gaat af en toe zo ver dat het niet meer leuk is, waarbij je echt naar een glimlach moet zoeken.

Kathryn Hahn is de grove van de drie en dat werkte super in het eerste deel. Zij zorgde toen wel voor de meeste lachers, maar in deze film is het een beetje vermoeiend. Na de zoveelste grove grap weet je het wel en heb je ze eigenlijk allemaal wel gehoord. Haar moeder wordt gespeeld Susan Sarandon, heel vaak vind ik het een aanwinst als zij in een film zit. In deze film echter had zij van mij thuis mogen blijven. Ze probeerde te veel haar dochter na te doen en te evenaren en dat niveau van Kathryn Hahn haalde ze niet. Ook al vond ik haar grappen op een gegeven moment genoeg komen ze bij Kathryn Hahn redelijk natuurlijk over en bij Susan Sarandon te gemaakt.

De moeder van Mila Kunis wordt gespeeld door Christine Baranski, ik ken haar voornamelijk van the Good Wife en was dan ook heel benieuwd of zij een komedie wel aan kon. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik om haar het meest heb moeten lachen. Qua houding en uiterlijk lijkt deze rol heel veel op die van Diane Lockhard uit the Good Wife, haar droge opmerkingen waren elke keer zo on point dat het juist een pluspunt is. Zij was echt een verschil van dag en nacht met haar dochter Amy (Mila Kunis), maar daardoor misschien juist grappig. Zonder eigenlijk echt grappig te zijn was zij degene die je regelmatig een lach bezorgd.

Ik vond deze film erg tegenvallen en hier en daar net even iets te grof, of niet goed uitgewerkt waardoor het te grof over komt. Er is een stukje met de Kerstman die heel leuk had kunnen zijn, maar zo slecht uitgewerkt is dat ik mij de hele tijd afvroeg, wtf doen jullie?! Er had zoveel in kunnen zitten, maar dat hebben ze er helaas niet uit kunnen halen. Ik heb wel wat gelachen, maar niet zo hardop, schaterend als bij deel 1. Dit was meer een glimlach, kleine grinnik en verder kwam ik helaas niet.

Het einde geeft je het gevoel dat er een deel 3 kan gaan komen. Na dit deel hoeft dat van mij niet en als ze het wel doen hoop ik dat ze magie van deel 1 terug kunnen halen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar