Site pictogram Movie Addicts

Review A Dog’s Journey

Hondenliefhebbers, opgelet! Er is weer een nieuwe film te zien over het leven van honden. A Dog’s Journey is de opvolger van de film A Dog’s Purpose, die in 2017 uitkwam.

Sommige vriendschappen zijn voor eeuwig. In A Dogs Journey volgen we hond Bailey die in zijn verschillende hondenlevens de taak op zich heeft genomen om op zijn baasje ‘CJ’ te passen. Van peuter tot volwassen vrouw gaat Bailey met haar mee en zorgt voor haar in de moeilijke en goede tijden. A Dog’s Journey, geregisseerd door Gail Mancuso (Modern Family) vertelt het hartverwarmende verhaal over de unieke band tussen een hond en zijn baasje.

De film toont goed de emotie die mensen meemaken als ze een hond verliezen en de mooie momenten die je meemaakt als je een hond hebt. Er zitten een aantal stukjes in die mij zeker grepen,maar over het algemeen vond ik de film erg cliché. Alles pakt eigenlijk uit zoals je van te voren denkt dat het gaat gebeuren. De hoeveelheid aan dramatische gebeurtenissen in deze film zorgen ervoor dat het vrij onrealistisch overkomt. De hoofdrolspelers zoals Dennis Quaid en Kathryn Prescott spelen goed en weten de emotie van het verhaal goed over te brengen. Helaas zit er ook veel clichés in de verhaallijn van de hoofdrolspelers, vooral tegen het einde van de film. Josh Gad is wat mij betreft echt de perfecte persoon om de stem van de hond Bailey in te spreken. Hij vertelt heel enthousiast en komt echt over zoals je zou verwachten van een hond die kan praten. Hij legt alles daarentegen wel iets te veel uit vond ik, waardoor de film weinig aan de verbeelding overlaat. De bijrollen in de film zijn wat leeg. Ze zijn ofwel super lief en geweldig en je bent direct fan van ze, of ze zijn super vervelend en naar. Er zit niet echt nuance in en daardoor lijkt de film wederom steeds minder en minder realistisch. Als je A Dog’s Purpose leuk vond is dit zeker een aanrader. Je hoeft deze echter niet gezien te hebben om A Dog’s Journey te kijken. Maar of je per se naar de bioscoop moet voor deze film? Daar ben ik niet helemaal van overtuigd, ook al ben ik nog zo’n grote hondenliefhebber.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar