Site pictogram Movie Addicts

Review A Simple Favor

Review A Simple Favor

Stephanie Smothers (Anna Kendrick) is een fanatieke en betrokken moeder die ook haar eigen mommy blog bijhoudt. Wanneer ze in contact komt met de high class Emily Nelson (Blake Lively), kijkt zij erg op tegen dit luxueuze leven en ontstaat er een vriendschap. Stephanie vindt het dan ook geen probleem om op Nicky, het zoontje van Emily en inmiddels beste vriend van Miles (zoontje van Stephanie) te moeten passen. Maar wanneer Emily na 2 dagen nog steeds haar zoon niet heeft opgehaald begint Stephanie zich zorgen te maken. Samen met Sean (Henry Golding), de man van Emily gaat Stephanie op onderzoek uit. Maar het blijkt een groter complot te zijn dan zij van tevoren had durven denken.

Op een of andere manier ben ik op voorhand elke keer niet zo’n fan van Blake Lively, nee niet omdat zij een van de knapste mannen van de datingmarkt heeft afgehaald, maar waarom wel weet ik eigenlijk niet. Want na het zien van The Shallows was ik aangenaam verrast over haar acteerkunsten, maar alsnog had ik op voorhand van deze film weer het gevoel, eens zien hoe Blake Lively zich neerzet in deze film. En weer ben ik positief verrast, het is wel echt een rol wat op haar lijf geschreven is vond ik. De bepaalde attitude en houding wat zij over zich heen had in deze film kwam heel natuurlijk over. Je zag haar ook wel echt genieten van deze rol en ze ging er dan ook helemaal in op.

Anna Kendrick zat ook lekker in haar rol en ik zie haar ook echt als zo’n betrokken en fanatieke moeder. Een moeder die altijd vooraan staat om op school te helpen en het liefst alle taken op zich neemt. Ik vind haar een leuke actrice die van vele markten thuis is. Of het nou komedie, actie of thriller is, zij gaat altijd op in haar rol en ik heb haar zelden slecht zien acteren. Ook in deze film staat ze haar mannetje en is ze op haar plek.

De hele sfeer van de film is leuk en apart neergezet. Het is op een andere manier gefilmd dan dat je gewend bent, waar dat precies aan ligt kan ik niet echt zeggen. Ook het acteerwerk was net even anders dan de standaard film. Ik moest de film dan ook echt even laten bezinken nadat ik deze gekeken had. Maar een slechte film is het zeker niet! Je valt van de ene verbazing in de andere, wanneer je denkt dat je weet hoe het in elkaar zit word je meteen weer op een ander been gezet. En dat is een van de dingen waardoor je je aandacht er bij houdt en je de film zonder problemen uitkijkt. Het is vrij lastig om veel over deze film te vertellen zonder dat je belangrijke dingen verraad. Het enige wat ik nog kan zeggen is, ga deze film kijken!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar