Site pictogram Movie Addicts

Review Age of Adeline

Primeur!-De-Nederlandse-poster-van-The-Age-of-Adaline-met-Blake-en-Michiel_img700

Blake Lively brak een paar jaar geleden door met Gossip Girl, maar timmert alweer een paar jaar aan de weg op filmgebied met wisselend succes (The Green Lantarn vs The Town). En nu met Age of Adeline heeft ze haar eerste echte leading rol te pakken en dan rijst de vraag of ze zich ook staande kan houden tegenover gevestigde namen als Ellen Burstyn en Harrison Ford. Voor de Nederlanders is er het extraatje van Michiel Huisman, die de love interest speelt in deze film.

Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren ’30. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Om dit verborgen te houden is ze tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen. Maar wanneer ze valt voor de charismatische Ellis (Michiel Huisman) en een weekend bij zijn ouders (Harrison Ford en Kathy Baker) doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Age of Adeline is om te beginnen meer dan een one woman show. Het is om te beginnen een sprookjesachtige vertelling over een vrouw met een bijzonder verhaal. Heel belangrijk in deze is natuurlijk de hoofdpersoon Adeline, welke uitstekend word neergezet door Blake Lively. Van de gereserveerde houding tot het langzaam ontdooien wanneer de liefde toch om de hoek komt kijken, weet Blake allemaal subtiel te brengen en weet zich ook uitstekend staande te houden tegenover de gevestigde namen. Ook de chemie die zij deelt met de andere acteurs zit goed, met name de momenten met de oude Ellen Burstyn die haar dochter speelt, wat toch voor beide raar aangevoeld moet hebben. De chemie met Michiel Huisman is ook zeer geloofwaardig en deze rol zal hem ook zeker in de kijker zetten voor toekomstige leading rollen, naast het vele serie werk wat hij al op zijn naam heeft. Het verhaal is op zich niet perfect, maar het meest belangrijk is of de chemie werkt tussen hoofdrolspelers Blake en Michiel en gelukkig is dat het geval. Er wordt in het verhaal te weinig uit de toestand van Adeline gehaald, wat voor meer inhoud had kunnen en misschien wel moeten zorgen. Nu blijft het gegeven van een vrouw die op wonderbaarlijke wijze niet ouder wordt een gimmick in een romantische verhaal, welke wel blijft boeien dankzij de uitstekende hoofdrolspelers, de klik die zij op het grote scherm hebben en de uitstekende bijrolllen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar