Site pictogram Movie Addicts

Review Aladdin

Aladdin de dief van Agrabah is terug in een live action film met in de hoofdrollen Will Smith, Naomi Scott en Mena Massoud in de hoofdrol. De Nederlander Marwan Kenzari neemt rol van schurk Jafar op zich.

Aladdin is het spannende en avontuurlijke verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah. Het begint natuurlijk met een intro van Will Smith die het verhaal van Aladdin aan zijn kinderen vertelt en wat er allemaal gebeurt is in de wereld van Agrabah. Daarna gaan we langzaam maar zeker de originele liedjes horen uit de tekenfilm wat hierbij wel opvalt is dat ik Will Smith toch wat beter vond zingen dan zijn voorganger Robin Williams als Genie. In deze versie ligt de focus nog meer op Genie en Aladdin een op waardoor Het verhaal rondom Jasmine meer op naar de achtergrond gedrukt wordt. Jasmine is in deze film weinig meer dan een opgesloten figuurtje. Ook de papegaai Iago is veel duisterder geworden waar Gilbert Godfriend nog een drukke Iago neer wist te zetten, is Alan Tudyk zijn versie veel gehoorzamer naar Jafar toe. De CGI, toch een belangrijk aspect met decdieren en de geest, had op sommige stukken ook wat beter gekund. Will Smith doet het prima als genie de zang is prima en overtuigt voor mij zelfs ietsje meer dan Robin Williams destijds. En toch weet hij niet het gekke van de oude geest te evenaren. Naomi Scott speelt Jasmine en het jammere is dat je haar wat minder ziet dan in het origineel, maar het zingen is geweldig ik heb geen enkele valse noot gehoord. Ondanks dat ze minder in beeld is weet ze wel te overtuigen als de geëmancipeerde prinses welke zich niets laat vertellen. Mena Massoud speelt Aladdin, deze acteur was voor mij minder bekend, maar hij weet de film wel aardig te dragen. Zowel in het avontuurlijke gedeelte als in de gevoelige en dramatische gedeeltes staat hij zijn mannetje, alleen vocaal red hij het niet bij Naomi. En dan als laatste onze Nederlander, Marwan Kenzari, voor een disney schurk had ik niet verwacht dat hij deze rol op zich zou nemen en hij doet het uitstekend.

De grapjes zijn wel wat minder geworden dan in de tekenfilm en dingen die ik had verwacht dat die wel zouden aan komen zoals in origineel miste ik een beetje. Aladdin is een leuke komedie/musical maar overtuigt voor mij wat minder dan het origineel. De liedjes zijn natuurlijk wel hetzelfde gebleven en er zijn een paar nieuwe bij gekomen maar de oude grappen en grollen van vroeger zijn afgezwakt of minder aanwezig. De film is al met a wat serieuzer dan het origineel, maar nog zeker het zien waard

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar