Site pictogram Movie Addicts

Review All the Money in the World (verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Review All the Money in the World (verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Er was eens een fantastische acteur genaamd Kevin Spacey, je weet wel de man die nu nergens meer aan de bak komt. Hij speelde een belangrijke rol in deze film echter kwamen daar de beschuldigingen en naast dat hij uit House of Cards werd gegooid besloten de makers van All the Money in the World ervoor om Kevin Spacey in zijn geheel te vervangen voor Oscar winnaar Christopher Plummer. Hierna volgde de volgende rel aangezien Mark Wahlberg goed verloond werd voor de verschillende reshoots welke opgenomen moesten worden en Michelle Williams kreeg slechts een kleine vergoeding. Al met al was de film genoeg in de publiciteit gekomen zonder dat het eigenlijk over de film zelf ging en of deze goed was.

All The Money in The World verteld het waargebeurde verhaal over de ontvoering van John Paul Getty III, de kleinzoon van John Paul Getty destijds de rijkste man op aarde. Paul wordt in Italië ontvoerd en de ontvoerders weten duidelijk wie ze te pakken hebben want het losgeld bedraagt 17 miljoen dollar. Het probleem is echter dat zijn moeder heeft gebroken met de familie Getty na de scheiding. Nu moet zij echter de opa en olie magnaat zover zien te krijgen om met het losgeld voor haar zoon te komen. De oude Getty weigert echter te betalen, maar zet wel een van zijn vertrouwelingen in om de situatie te beoordelen. De klok tikt echter voor de jonge Paul wiens situatie alleen maar verslechterd.

Het is eigenlijk zonde dat er zoveel om deze film te doen is geweest zonder dat het daadwerkelijk over de film zelf ging. Het verhaal an sich leent zich uitstekend voor ijzersterk drama met thriller kenmerken. De huidige cast met Michelle Williams, Mark Wahlberg en Christopher Plummer speelt namelijk erg sterk en het drama en de dilemma’s die komen kijken bij een ontvoeringszaak worden uitstekend overgebracht door dit drietal. De prestatie van Christopher Plummer om in korte tijd alle scenes op te nemen is bewonderingswaardig en ik begrijp daarom wel waarom hij een Oscarnominatie verdiend heeft. Aan de andere kant blijft bij mij als filmliefhebber knagen hoe de toch vaak briljante Kevin Spacey dit gedaan zou hebben? Michelle Williams fungeert echter als hart van de film als de moeder die hemel, aarde en een miljardair probeert te bewegen om haar zoon vrij te krijgen. Zij weet dan ook vaak genoeg de aandacht van de kijker op te eisen als de vastbesloten, maar bij vlagen wanhopige moeder Gail. Mark Wahlberg speelt een zeer verdienstelijke rol als Fletcher Chase, vertrouwenspersoon van de oude Getty. Verrassend is de sterke performance van Charlie Plummer, geen familie van, als de ontvoerde Paul Getty, bewust van zijn afkomst weet hij dat een afkoopsom niet zomaar te regelen is via zijn grootvader. Hij weet hierin de sympathie te winnen door niet te melodramatisch de rol te vertolken van slachtoffer. Met een film gebaseerd op waargebeurde feiten ben ik toch altijd geneigd een beetje uit te zoeken in hoeverre alles is geromantiseerd. In het geval van All the Money in the World lijken de schrijvers zich wel wat vrijheden hebben gegund om bepaalde aspecten van het verhaal te kunnen dramatiseren. Gelukkig stoort dat niet heel erg en blijft de film onderhoudend genoeg en zal het voor veel kijkers verbazingwekkend overkomen hoe hard de zakenman John Getty kon zijn.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar