Site pictogram Movie Addicts

Review American Gods S2 (deel 1)

Review American Gods S2 (deel 1)

Dat ik zeer happy werd van deze bijzondere serie werd wel duidelijk in mijn review over seizoen 1 en na een dergelijk einde werd mijn geduld en die van vele andere beproefd bij het wachten op een vervolg welke daar nu eindelijk is. Komen Shadow Moon en zijn grote liefde Laura weer bij elkaar ondanks haar lastige fysieke staat? Welke goden sluiten zich aan bij Mr Wednesday oftewel Odin? En welke beproevingen komen nog meer op hun paden?

Waar aan het einde Mr Wednesday zijn ware gezicht toonde en een eerst slag uitdeelde aan de nieuwe goden, lijkt de strijd los te barsten. Maar niets blijkt minder waar. Odin heeft zijn ware gezicht getoond en in Shadow Moon zijn eerste ware gelovige volger gevonden. Nu is het zaak andere goden uit de oudheid mee te krijgen in zijn strijd. De nieuwe goden likken ondertussen hun wonden, maar zitten ook niet stil. Shadow Moon zit ertussen en zit daarbij ook met zijn vrouw welke terug uit de dood is gekomen voor hem. De inzit wordt hoger en de wereld van de goden is misschien geen geschikte plek om als gewone sterveling in rond te bewegen.

Slechts twee afleveringen onderweg en het is duidelijk de makers kiezen ervoor om dezelfde lijn door te trekken. Ja er liggen wat meer kaarten op tafel, maar er staat ook steeds meer op spel en het wordt duidelijk dat meerdere personen een geheime agenda hebben welke niet altijd strookt met de kant waarvoor men vecht. Grafisch ziet het er weer prachtig uit en wordt je als kijker meegenomen in een wereld welke niet voor een gewone sterveling weggelegd is. Het leuke is dat Shadow Moon niet de enige buitenstaander is, maar feitelijk wel de belangrijkste figuur in de godelijke strijd. Wat betreft de casting zit iedereen heerlijk in zijn vel. Ian McShane is heerlijk mysterieus, spreekt meestal in raadsels en is een meester in het beinvloeden. De wisselwerking met de rest van de cast is goed waarbij in de eerste afleveringen je de een tweetjes met Ricky Whittle wel wat mist. Aan de andere kant het seizoen is net begonnen  en er staat nog veel te gebeuren. Ricky Whittle blijft een ontdekking als Shadow Moon, waar hij in seizoen 1 vooral verbaasd werd lijkt de berusting dat er een goddelijke aanwezigheid is hem extra kracht te bezorgen. Grote vraag is hoe de relatie met zijn overleden vrouw zich gaat ontwikkelen. Emily Browning is sowieso een knappe en betoverende verschijning, ook wanneer zij omringt wordt door vliegen dankzij een voortdurende rottingsproces. Het wordt al snel duidelijk dat zij over bijzondere krachten beschikt welke zij zelf ook moet ontdekken. Ook de gigantische Leprechaun Mad Sweeney, een heerlijke rol van Pablo Schreiber, keert terug en zou zomaar kunnen uitgroeien tot een fan favorite gezien zijn lust voor strijd en zijn gouden munt, gecombineerd met een zwak voor Laura(Emily Browning) Moon. Crispin Glover als Mr World leidt de nieuwe goden van de moderne tijd en hoewel zijn verschijning sterk is moet zijn ware kracht nog getoond worden hoewel het heerlijk blijft te zien hoe hij Technical Boy (Bruce Langley) continue de les leest. En zo zijn er nog genoeg figuren waar ik zeer benieuwd naar ben over wat voor een rol zij zullen spelen. Met zo’n groot aantal spelers lopen de makers het risico dat karakters niet de kans gaan krijgen om te shinen. Gezien de rust welke wordt bewaard in de eerste afleveringen om de wereld verder uit te bouwen heb ik er het volle vertrouwen in dat de komende 6 afleveringen ook weer fantastisch zullen worden. Hierbij komen de Mythes over de oude goden uiteraard aan bod en dat is voor liefhebbers van geschiedenis (waarvan ik er een ben) natuurlijk fantastisch om naar te kijken en eventuele nieuwe feiten of verschillen in te ontdekken. Buiten dit alles hoop ik op een finale en vervolgens een derde seizoen welke niet weer 2 jaar op zich laat wachten. Uiteraard volgt er nog een uitgebreide review Wanneer het tweede seizoen volledig ten einde is.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar