Site pictogram Movie Addicts

Review Angry Birds 2

Angry Birds vond ik een hele leuk film, waarbij ik stiekem de Nederlandse versie leuker vond de Engelse. Wanneer een tweede deel aangekondigd wordt is het altijd weer de vraag of deze net zo leuk wordt, misschien wel leuker of slaan ze de plank volledig mis??

Al vanaf de game zijn de vogels en varkens vijanden van elkaar en maken ze elkaar het leven zuur. Maar wanneer beide eilanden aangevallen worden door een derde eiland is er maar één manier om hun eigen eiland te redden, samenwerken! Maar gaat dat wel goed, de grootste vijanden moeten ineens de handen in één slaan en er samen uitkomen om hun eiland te redden??

Wederom heb ik de film weer in het Nederlands gezien, aangezien ik met mijn kinderen op de Nederlandse première aanwezig was. Ik ging redelijk open minded de film in, omdat ik niet te veel een kant opgeduwd wilde worden, zowel positief als negatief. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij verrast was. Ik vond dit deel ook weer erg leuk, misschien wel iets leuker dan de eerste.

Ik houd altijd van een animatiefilm als er ook aan de volwassenen is gedacht en dat is hier zeker het geval. Er zitten weer genoeg leuke grappen in voor de volwassenen. Ze hebben zelfs een grap deels in het Engels gelaten, omdat deze op die manier beter werkte. Dat is altijd een pluspunt, niet een grap dood maken door het perse in het Nederlands te vertalen, dan maar wat voor de oudere kinderen en de ouders laten. De film zit leuk in elkaar en is weer lekker kleurrijk. Ondanks dat de Varkens en vogels samen gaan werken hebben de makers er nog wel opgelet dat ze zichzelf bleven en verdwenen bijvoorbeeld de katapulten niet volledig maar bovenal de onderlinge vijandigheid. Ook hebben ze een leuk klein verhaallijntje met 3 kleine vogeltjes erin gemaakt, en dat is vooral voor de kleintjes erg leuk, met name hun manier van praten.

Het is echt een hele leuke aanrader om met de kinderen naar toe te gaan en als ouder verveel je je geen moment. Wij hebben de film in 3D gezien, maar dat had totaal geen toegevoegde waarde. Ik snap niet dat ze dan niet een paar vogels de zaal ingeschoten worden. Helemaal bij een kinderfilm is daar zo leuk mee te spelen. Dat vind ik wel echt een gemiste kans voor 3D.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar