Site pictogram Movie Addicts

Review Anna and the Apocalypse

Review Anna and the Apocalypse

Regelmatig struin ik het internet af naar teasers en trailers om zo verrassende titels te spotten. Zo kwam ik niet zo lang geleden de trailer van Anna and the Apocalypse tegen een komische/Highschool/musical/zombie film. Ja, je las het goed we hebben hier te maken met een Highschool Musical en Shaun of the Dead crossover. Het was echter ook zo’n titel welke vaak weinig kans krijgt in de bioscoop. Gelukkig krijgt de film na een vertoning bij het genrefestival Amsterdamned toch een kans dankzij Splendid.

Anna is een laatste jaars scholier in een klein plaatsje in Groot-Brittanië. Zij is een vrijgevochten type welke na het overlijden van haar moeder alleen woont met haar vader welke ook als conciërge werkt op haar school. Wanneer zij op een dag wakker wordt en afspreekt met haar beste vriend John komen ze tot de ontdekking dat er iets gruwelijks mis is. De stad is namelijk overgenomen door zombies. Anna en John trekken als eerste naar de Bowlingbaan waar zij werken. Daar vinden ze nog een paar vrienden en besluiten naar de school te trekken waar hun geliefdes waarschijnlijk bivakkeren. Wat volgt is een muzikale en bloederige tocht.

Op de poster staat Shaun of the Dead meets La La Land waarbij de makers natuurlijk meer kwaliteit willen adverteren als dat je Highschool Musical neerzet. Nu heeft de film meer raakvlakken met deze tiener musical dan met La La land waarbij gezegd moet dat in Anna and the Apocalypse een stuk serieuzer en beter geacteerd wordt dan in een gemiddelde Highschool Musical film. Leading lady Ella Hunt draagt als Anna de film met verve en kan daarbij ook nog eens een aardig potje zingen. Zij deelt een goede chemie met de overige castleden en legt het tiener gegeven er nergens te dik op. De meeste humor komt van de bijrollen en sterke is dat deze nergens verzanden in stereotypes maar gewoon echte karakters blijven  Wat opvalt is dat er net als bij Shaun of the Dead genoeg humor in zit welke zeer goed werkt wat ook weer komt omdat de personages menselijk worden neergezet in plaats van als typetjes. Wat ook helpt is dat de liedjes goed werken als swingende toevoeging maar ook om de dramatische gebeurtenissen kracht bij te zetten, Het scheelt dat de makers genoeg lef hebben getoond om het geheel niet te zoetsappig te maken en ook dat toch echt niet iedereen dit avontuur gaat overleven. Het verloop van het verhaal is lekker vlot en op een enkele rare wending worden er over het algemene logische beslissingen genomen door de karakters. Om in de traditie van George A Romero te blijven komt het gevaar niet alleen van de zombies in deze film. Anna and the Apocalypse is een leuke frisse muzikale zombiefilm geworden welke ondanks een aantal bloederige momenten zeker genietbaar zal zijn voor niet horrorfans en Die Hard fans die een keer wat aders willen zien zullen zich zeker kunnen vermaken met deze film waarbij er af en toe zombies te lijf wordt gegaan met materialen waar je in eerste instantie niet aan zou denken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar