Site pictogram Movie Addicts

Review Ant-Man + Poster Actie

Posteractie!!!

Heb je Ant-Man nog niet gezien? Wij zeggen ga dat dan nog snel doen. Wij mogen onder tussen in samenwerking met Europosters een Ant-Man Poster weggeven. Wat moet je doen om kans te maken? Heel simpel stuur een mail naar win@movieaddicts.nl en laat ons weten wie jouw favoriete Marvel held is. Vergeet niet je adres te vermelden in de mail.

Review

Met Ant-Man voegt Marvel weer een nieuw hoofdstuk toe aan hun Marvel Universum en net als bij Guardians of the Galaxy betreft het weer een onbekendere held dan de leden van The Avengers. De stap om weer een van nature komische acteur, Paul Rudd in dit geval, te gebruiken in de hoofdrol is een gewaagde stap. In Guardians bleek dit een gouden greep en nu is het zien of het ook succesvol is voor de kleinste held van Marvel.

Scott Lang (Paul Rudd) is net vrijgelaten uit de gevangenis wanneer hij door tegenslagen zich weer genoodzaakt voelt zich tot de misdaad te bekeren met zijn maatje Luis (Michael Pena). Dan kruist zijn pad echter die van Henk Pyme (Michael Douglas), een briljant wetenschapper, die een speciale opdracht heeft voor Scott. Scott moet de gewaagde stap nemen om niet alleen de wereld te redden van een op hol geslagen wetenschapper, maar hij moet ook de held zien te worden waarvan zijn dochter denkt dat hij al is.

Ant-Man is een zeer gewaagde film qua opzet, omdat het een voor het grote publiek onbekende held behandeld, welke ook nog eens over een aparte gave beschikt die niet iedereen direct zal aanspreken. Ook de keus voor Paul Rudd in de hoofdrol, die de afgelopen jaren toch vooral komische rollen speelde, was een gok en deze pakt zeker goed uit. Paul Rudd speelt met overtuiging de onverwachte held en voor de fans van zijn komische werk, ook in deze film weet hij met regelmaat voor een lach te zorgen. Wat dat betreft is de gehele film redelijk licht van toon, want ook Michael Douglas, als Hank Pym de originele Ant-Man, weet een aantal malen zeer komisch uit de hoek te komen. De persoon die echter de meeste lachers op zijn hand krijgt is Michael Pena als Luis . Michael was de afgelopen jaren toch steeds meer een reputatie als serieuze acteur aan het opbouwen met o.a. End of Watch en American Hustle, maar blijkt in Ant-Man over een zeer goede komische timing te beschikken. Het verhaal is op zichzelf niet hoogstaand en de echte Marvel fans zullen misschien over een aantal wijzigingen kunnen vallen, maar het loopt vlot door met een paar leuke zijwegen.  Corey Stoll overtuigd ook als overambitieuze wetenschapper en bad-guy die over lijken gaat (nou ja lijken ;o) ). De actie ziet er top uit en er wordt effectief gebruik gemaakt van het camerawerk, waarbij men goed focused op Ant man wanneer deze klein is en de omgevig dus minder scherp in beeld brengt. Wat 3D betreft komt dit wel een paar keer effectief naar voren maar feitelijk veel te weinig om het gebruik echt te verantwoorden. Het belangrijkste is eigenlijk dat het een spannend avontuur moet zijn die weet te vermaken en wat dat betreft scoort Ant-Man op bijna alle vlakken.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar