Site pictogram Movie Addicts

Review Antman and the Wasp: Quantumania

Review Antman and the Wasp: Quantumania

Ant-man in potentie de kleinste en grootste held binnen de MCU is terug!!! Paul Rudd keert samen met Evangeline Lilly terug als de titelheld wat de officiele aftrapmoet worden voor Phase 5 van het Marvel Universum. Een film waar al lang naar uitgekeken werd daar de afgelopen films na Endgame nogal wisselend ontvangen werden.

Scott Lang Geniet van het leven als held hoewel hij niet altijd herkend wordt als de held die hij is. Zijn dochter blijkt duidelijk zijn genen te hebben met haar drang om altijd tegen onrecht te willen vechten. Hiernaast heeft zij ook heel veel interesse in zijn wereld en de Quantum Realm. Met behulp van Dr Pym weet zij een apparaat te ontwikkelen om een kaart te maken van de Quantum Realm met alle gevolgen van dien. Scott, Cassie, Hope, Janet en Hank belanden in de wereld waarin Janet jarenlang gevangen zat. Janet is echter nooit helemaal eerlijk geweest over wat er allemaal gebeurd is in dit universum. Doordat ze gescheiden raakten moeten Scotten Cassie hun weg terug zien te vinden naar Hope, Janet en Hank, maar de geheimen van Janet achtervolgen hun. Het gezin zal niet alleen moeten vechten om zelf levend de Quantum Realm te verlaten, maar ook om deze wereld te beschermen tegen het kwaad in de vorm van Kang.

Paul Rudd blijft een van de meest likeable Avengers en daar verandert in dit deel niets aan. Wat de film goeddoet is dat het verhaal lekker snel losgaat en zich verplaatst naar de Quantum Realm. Een wereld met oneindig veel mogelijkheden en een universum op zichzelf. De makers hebben het voor elkaar gekregen om veel verschillende facetten van deze wereld in beeld te brengen en ondanks dat ik geen fan ben van 3D zal dit zeker werken voor deze film (ik heb hem in 2D gezien). Apart blijft natuurlijk dat we van jonge Cassie naar oude Cassie zijn gegaan (in Endgame) om deze vervolgens te hercasten voor deze film. Kathryn Newton is gelukkig daarbij zeker geen slechte keus gebleken. Het karakter van Cassie komt geloofwaardig over (heeft een pak maar is nog flink aan het klooien het goed te gebruiken) en de wisselwerking met Paul Rudd als haar onscreen vader is een van de sterkste punten van deze film. Het jammere is dat de connectie Hope en Scott minder uit de verf komt net als dat de relatie van Hank en Janet onderbelicht blijft behalve dan om komisch uit de hoek te komen. Dat is toch zonde als je toch acteurs als Michael Douglas en Michelle Pfeiffer tot je beschikking hebt. Het verhaal rondom Janet haar verleden in deze wereld wordt helaas maar deels benut en werkt alleen als introductie van de nieuwe Marvel schurk Kang, een zeer sterke rol van Jonathan Majors. Zijn Kang weet constant dreigend over te komen als een figuur die zonder problemen over lijken gaat om zijn doel te bereiken. De rust die hij echter in zijn rol weet te leggen zorgt ervoor dat je als kijker beseft dat dit wel een heel gevaarlijk figuur wordt. Het aparte is dat ondanks zijn dreigende aanwezigheid de urgentie om hem te stoppen tijdens de film nog niet helemaal voelbaar is voor de kijkers, vooral welke niet bekend zijn met zijn karakter. Verder wordt je als kijker nog verrast met een paar bijrollen waar de een beter benut wordt dan de ander en welke ook zorgen voor de terugkeer van een oude bekende. Quantumania is zeker niet geheel geslaagd, maar blijft als derde Ant-Man film zeker overeind waarbij Paul Rudd als Ant-Man de onverzettelijkheid toont welke hoort bij een Avenger. De Quantum Realm is prachtig in beeld gebracht en uiteraard zit er ook weer genoeg humor in dit deel waardoor je als kijker je geen moment hoeft te vervelen. Uiteraard zitten er weer after creditscenes in en ik raad een ieder zeker aan deze alle twee te bekijken want naast de film zelf zullen deze bij de fans zeker zorgen voor enthousiasme over wat er nog moet volgen in Phase 5.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar