Site pictogram Movie Addicts

Review Army of Thieves (Nu te zien op Netflix)

Review Army of Thieves (Nu te zien op Netflix)

Na Army of Dead werd al snel duidelijk dat Zack Snyder verder wilde met de Dead Franchise. Wat de makers ook snel door hadden was dat een van de karakters al snel tot een fan favorite zou gaan behoren en besloten daarom nog sneller met de spin-off prequel Army of Thieves te komen rondom het karakter van de kluizenkraker Dieter Ludwig. En dan komt nog het leukste, Matthias Schweighöfer de acteur welke DIeter vertolkte in Army of the Dead mocht de film regisseren welke om zijn eigen personage draait.

Sebastian is een simpele bankmedewerker met een fascinatie voor kluizen en dan met name die van Hans Wagner welke een legendarische set van kluizen ontworpen heeft. Op een dag krijgt Sebastian een reactie op een Youtube filmpje welke hij maakt over kluis kraken, verandert zijn leven drastisch. Hij wordt namelijk gerekruteerd voor de bende van Gwendoline een meester dief welke een drietal kraken wil uitvoeren. Voor Sebastian is dit de kans om zich te meten tegenover de legendarische kluizen van Hans Wagner waarvan hij er drie zal moeten kraken.

Army of Thieves is net als een Army of the Dead een film over een kraak, beter gezegd 3 kraken alleen dit keer zonder zombies. Nou ja zonder zombies, De zombie uitbraak komt voorbij in nieuwsberichten en in de visioenen van Sebastian (welke later bekend zal komen te staan als Dieter) Dit is op zich grappig gedaan, maar voor het verhaal volstrekt nutteloos behalve dat de makers de nadruk willen leggen op het feit dat het een prequel is. Dat is zonde, want ondanks dat Army of Thieves niet bepaald origineel is staat de film genoeg op eigen benen en is die verwijzing naar zombies onnodig. De makers zijn overduidelijk gegaan voor vermaak want er zit genoeg knipoog in de vertolkingen van het kleurrijke dievengezelschap. Nathalie Emmanuel, bekend van Game of Thrones en de F&F franchise speelt de charmante Gwendoline. En zeg nou eerlijk er zijn maar weinig mannen die nee zullen zeggen als zij vraagt of je wil meehelpen bij een gewaagde kraak. De rest van de bende zijn redelijk eendimensionale figuren welke voor de komische noot zijn of de verplichte twist van onderling verraad. Wat de makers wel goed gedaan hebben is het kraken van de kluizen fantastisch in beeld brengen waardoor het gewoon hip lijkt. Vergelijk het met wat CSI deed voor forensisch onderzoek dat doet Army of Thieves voor kluiskraken. Het meest belangrijk is natuurlijk de reden van deze spin-off Sebastian, welke we later leren kennen als Dieter. Matthias Schweighöfer speelt dit figuur weer met volle overtuiging en al zijn eigenaardigheden. Daarbij weet hij ook als regisseur te overtuigen om het tempo erin te houden en er een vermakelijke heistfilm van te maken zonder al te veel verrassingen of diepgang. Army of Thieves is een spin-off geworden welke van begin tot eind weet te vermaken, maar waar ook genoeg aan mankeert. Gelukkig mag dat de pret niet drukken, alleen had dat zombie geneuzel achterwege kunnen blijven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar