Site pictogram Movie Addicts

Review Ash vs Evil Dead

ash-vs-evil-dead-bruce-campbell-tv-show(1)

We schreven afgelopen jaar al dat wij razend enthousiast waren over het begin van de serie, welke Bruce Campbell terug bracht in het Evil Dead universum. Na de, in mijn ogen, fantastische remake, die duidelijk een eigen geluid en visie had, werden we na de aftiteling al geteased met Bruce Campbell en nu hebben we het eerste seizoen erop zitten.

Ash werkt 30 jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen nog altijd in een discount winkel. In al die tijd is hij eigenlijk niet volwassen geworden en probeert hij vooral overal een slaatje uit te slaan en loopt daarbij vooral zijn pik achterna. Tijdens een avond van drank en drugs heeft Ash echter iets doms gedaan door een stuk uit de Necronomicon te lezen en nieuw kwaad los te laten op de wereld. Met zijn collega’s Pablo, welke om onbegrijpelijke redenen tegen hem opkijkt, en Kelly, een no nonsens type waar Pablo stiekem verliefd op is, gaat Ash op pad om zich voorgoed te ontdoen van het kwaad. In hun tocht krijgen ze echter te maken met agente Amanda Fisher, die zo haar eigen ervaringen heeft gehad met de demonen uit het boek en Ruby, een mysterieuze vrouw wie meer lijkt te weten over het boek.

Met de terugkeer van Bruce Campbell stond een ding vast en dat was dat er genoeg humor zou zitten in deze serie. Bruce zit vanaf moment één in zijn rol als de arrogante en onvolwassen Ash, die nog altijd geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen daden. Omdat Bruce dit weer zo goed doet zou de serie zo kunnen verzanden in een one man show en dat doet het gelukkig nergens door het frisse tegenspel van de andere acteurs. Ray Santiago als Pablo is het type sukkeltje, welke je vanaf het eerste moment mag en die je het beste gunt. Dana DeLorenzo is het type stoere chick die probeert enige lijn in het plan te krijgen, iets wat niet altijd lukt. Leukste toevoeging is naar mijn mening Jill Marie Jones als agente Amanda, haar rol veranderd naarmate de serie volgt en heeft een sterke klik met Bruce Campbell. Voor de fans is daar ook weer Lucy Lawlees (Xena: Warrior Princess,) die een belangrijke rol heeft als Ruby en misschien wel de grootste vijand van Ash bewijst te zijn. De opzet van 10 redelijk korte afleveringen (ongeveer 25 minuten) werkt goed door het verhaal goed te verdelen in hoofdstukken, waarbij in iedere aflevering genoeg gebeurd en elk figuur een rol in speelt. De afleveringen hebben genoeg humor en een (on)gezonde hoeveelheid gore en vergis je niet, er zit ook genoeg spanning in het verhaal. Met name de laatste aflevering is een feest voor de echte horrorfans die van spanning en gore houden. Ash vs Dead brengt niet alleen Bruce Campbell terug, maar met Sam Raimi (die de eerste aflevering regisseerde) als producent ook de lol in een fantastische horror serie, welke niet kinderachtig doet over ranzige monsters en een litertje bloed meer of minder.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar