Site pictogram Movie Addicts

Review Ash vs The Evil Dead Seizoen 3 ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Review Ash vs The Evil Dead Seizoen 3 ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Het derde en helaas laatste seizoen van Ash vs Evil Dead is nu uit op DVD en Blu-Ray en eerlijk gezegd was ik echt teleurgesteld toen het nieuws kwam dat Starz besloot de stekker uit deze waanzinnige reboot/vervolg eerbetoon. Gelukkig mogen we eerst nog genieten van het derde en laatste seizoen.

Ann het einde van seizoen twee leek alles koek en ei en Ash wordt zowaar als een held geëerd door de dorp bewoners en zijn bijnaam Ashie Slashie gebruikt hij nu als reclame voor zijn eigen winkel. Ash blijkt zelfs een dochter te hebben waar hij nooit van wist. Maar het kwaad laat zich niet zomaar verslaan en al snel worden Ash, Pablo en Kelly weer herenigd om opnieuw de strijd aan te gaan met Ruby. Ditmaal blijkt de inzet om veel meer te gaan dan macht en moet Ash naast zijn strijd ook nog leren omgaan met zijn vaderschap.

Net as bij het tweede seizoen moet ook dit seizoen even op gang komen. Dit komt mede door het feit dat de makers zich wat creatieve vrijheden hebben toegeëigend. Maar wanneer de eerste slachtoffers vallen en Bruce Campbell weer goed met zijn one-liners strooit wint de serie met de minuut aan kracht. Het siert de makers ook dat men elk seizoen weer een confrontatie tussen Ash en een bezeten figuur weten te bedenken welke elke vorm van smaak te buiten gaat. Zo weten de makers sowieso een paar keer uit te pakken met confrontaties welke niet teleurstellen waarbij spanning en humor hand in hand gaan. Het karakter Ash wordt dit seizoen uitgediept met de introductie van een dochter. Waar dit bij elk ander karakter een stukje zoetsappigheid zou bewerkstelligen blijft Ash lekker onbehouwen en blijft hij een gebrek te hebben van elk soort van verantwoordelijkheidsgevoel. Wat dit seizoen achterblijft zijn de samenwerkingen tussen Ash en zijn trouwe sidekicks Pablo en Kelly. Waarbij in vorige seizoenen zij geregeld zij aan zij de strijd aan gingen is het dit seizoen meer ieder voor zich en dat is toch echt jammer. De humor en het hoge tempo zorgen er gelukkig wel voor dat ook dit seizoen weer vermakelijk is. Toch weten ze het geheel helaas niet goed af te ronden. Met name de finale en het einde blijft achter. Het lijkt erop alsof de makers richting het einde al een teken kregen dat dit wel eens het laatste seizoen kon zijn waardoor men geforceerd een echt einde wilde creëren van de serie welke bij mij toch wat teleurstellend overkwam door het open karakter en de niet afgemaakte verhaallijnen. Het is jammer dat na 2 geweldige seizoenen het derde en laatste seizoen in vermakelijk mineur moet eindigen, nu hopen dat er ooit nog een film komt waarbij we wel op een goede manier afscheid van Ash kunnen nemen

Extra’s

Juist bij een laatste seizoen had ik wat meer verwacht hiervan. Helaas zijn de extra’s standaard met een mini special per aflevering van het seizoen en een making of welke verder weinig toevoegt.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar