Site pictogram Movie Addicts

Review Attack the Block

attacktheblock_banner

Van de producers, die ook achter Shaun of the Dead zaten, kwam een aantal jaren geleden Attack the Block wat het Alien invasie verhaal liet plaatsvinden in de Londense Projects. Met als bekende naam Nick Frost werd er destijds wel direct verwachtingen geschept.

Moses is de leider van een kleine groep jeugd delinquenten welke ’s avonds er vaak op uit gaat om rotzooi te trappen. Wanneer er iets in een auto inslaat, ziet Moses de kans deze te kraken. Er is echter niet zomaar iets ingeslagen in de auto. Moses en groep weten dit wezen snel te grazen te nemen, maar ze komen er al snel achter dat dit wezen niet alleen is. De jongens worden gedwongen hun block te beschermen tegen deze wezens dat alleen maar in aantallen lijken toe te nemen.

John Boyega is onderhand een grote bekendheid geworden dankzij Star Wars: The Force Awakens, maar waar hij daar al indruk maakte blijft het toch leuk hem te zien in ouder werk waar de druk minder groot was. Een film die wel meer op zijn schouders moest rusten en dat bij zijn speelfilmdebuut. Attack The Block is natuurlijk niet het meest originele verhaal, maar Regisseur Joe Cornish, die ook het script schreef, heeft het verhaal voorzien van een aantal levensechte personages en politieke problemen waardoor het geheel niet aanvoelt als het zoveelste standaardverhaaltje. Hierbij had hij gelukkig ook de beschikking over een zeer talentvolle jonge cast met John Boyega voorop. Deze boefjes blijken stuk voor stuk toch niet zo heel kwaad te zijn en staan in eerste instantie ook vol goede moed klaar om hun block te verdedigen. Jodie Whittaker, als Sam die van slachtoffer transformeert naar geweten en sterke vrouw weet Boyega genoeg tegengewicht te bieden, iets wat de film en het verhaal alleen maar ten goede komt. Zoals gezegd is Nick Frost ook in een klein rolletje te zien, maar zorgt niet zozeer voor de komische noot. Dat is Alex Esmail als Pest, die een paar briljante oneliners in petto heeft welke in combinatie met het Londense accent zeer goed aankomen. Verder herkennen we Harry Treadwell (o.a. Penny Dreadful) als stoner en vaste klant van Nick. De aliens zien er enerzijds simpel uit, maar hun inktzwarte voorkomen en blauw oplichtende tanden zijn meer dan voldoende om zeer dreigend over te komen. De zeer vette soundtrack welke het Hood vs Alien thema alleen maar versterkt en je hebt gewoon een zeer vermakelijke film welke nog spannend is ook. Attack the Block is wat mij betreft een absolute aanrader

Attack the Block is ook verkrijgbaar bij

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar