Site pictogram Movie Addicts

Review Auf Einmal (Nu in filmhuizen en on demand via Picl te zien)

Review Auf Einmal (Nu in filmhuizen en on demand via Picl te zien)

Picl krijgt steeds meer vorm nadat het eerste jaar al succesvol was onder de naam Filmthuis.nl. Met wekelijks nieuwe titels die uitkomen is dit nieuwe filmmedium iets om goed in de gaten te houden. Deze week kwam Auf Einmal onder onze aandacht, een Duitse film met Sebastian Hulk in de hoofdrol.

Karsten lijkt alles te hebben wat zijn hartje begeert. Hij is van goede komaf, heeft een goede baan en een mooie vriendin. Na een feestje blijft Karsten alleen over met een mysterieuze vrouw. Wanneer deze vrouw onwel wordt en ook nog komt te overlijden belandt Karsten zijn leven in een neerwaartse spiraal. Waar hij eerst wordt gezien als getuige, wordt hij later verdacht van nalatigheid. Zijn vriendin gaat bij hem weg, hij wordt op het werk vervangen en hij wordt gek van zijn advocaat die zegt dat alles goed komt terwijl het alleen maar slechter gaat met hem. Ook zijn vrienden krijgen hun twijfels wanneer hij niet over alles eerlijk lijkt te zijn geweest.

Auf Einmal laat zich bijna lezen als een thriller, maar is in de basis toch echt een dramafilm. De film draait niet zozeer om het mysterie van wat er daadwerkelijk op de bewuste avond is gebeurd, maar rondom de gevolgen voor de hoofdpersoon. Het aparte hierin is dat het voor de kijker ook lang een mysterie blijft wat de rol van Karsten is geweest, mede door de leugentjes die in het verloop van het verhaal aan het licht komen. Sebastian Hulk, die ondertussen ook al wat Hollywood titels op zijn naam heeft staan, staat zijn mannetje in deze film. Zijn karakter is heel complex en als kijker weet je lang niet wat je van hem moet denken. Is hij het slachtoffer van de omstandigheden of speelt er meer? De situatie van de kleinere gemeenschap waarbij zijn situatie als een lopend vuurtje rondgaat waar iedereen een mening over heeft komt helaas maar al te echt over. Hoe vaak oordelen wij zelf niet over iemand door van horen zeggen. Op dat gebied is hoofdpersoon Karsten een slachtoffer, maar de vraag is ook hoe lang accepteert hij die rol van slachtoffer? Valt er ook wat aan te merken aan Auf Einmal? Ja, niet alle bijrollen komen even sterk uit de verf en ook de situatie met zijn invloedrijke vader komt niet geheel goed uit de verf. Dit zijn echter maar kleine minpuntjes in een verder zeer boeiende film die op het eind toch weet te verrassen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar