Site pictogram Movie Addicts

Review Avengers: Age of Ultron

avengers-age-of-ultron-3.png

Het is alweer drie jaar geleden dat The Avengers op spectaculaire wijze de aarde wisten te redden en na drie solo projecten was het weer tijd om het team samen te brengen.

The Avengers gaat verder waar deel 1 mee eindigde. The Avengers zijn op zoek naar de staf van Loki uit het eerste deel en vinden deze bij het kwaadaardige …… Wanneer Tony Stark (Robert Downey Jr) en Bruce Banner (Mark Ruffalo) met de staf aan de slag gaan krijgt Tony het ingenieuze idee om met behulp van de staf zijn plan voor een verdedigingssysteem op te zetten op aarde. Dit loopt echter gruwelijk mis wanneer uit de staf een bewustzijn ontstaat en het Ultron programma een eigen even gaat leiden. Met behulp van twee enhanced, mensen die gepimpt zijn met superkrachten Scarlet Witch en Quicksilver is Ultron bezig de Avengers kapot te maken en ook zijn plannen voor de aarde zijn niet zo raaskleurig. Kunnen The Avengers na alle tegenslagen weer samenkomen om echt als team Ultron de baas te zijn??

The Avengers is wederom bombastisch met grote actiescènes en dit is natuurlijk vermakelijk, maar er is meer nodig om het publiek 3 jaar na deel 1 te kunnen overtuigen. Joss Whedon heeft weer een verhaal over broederschap in elkaar gezet. De aandacht voor de verschillende personages is mooi, ook omdat er nu extra aandacht is voor de figuren die geen eigen filmreeks op hun naam hebben zoals Hawkeye en Black Widow en dit zorgt voor meer binding met deze karakters. Met het verhaal zelf zit het ook goed, want ondanks de speelduur van 2,5 uur verveel je je geen moment. Heeft het verhaal verassingen voor ons in petto? Nee eigenlijk niet, maar stoort dat? Nee, want het verhaal komt snel op gang. James Spader weet als de stem van Ultron precies de juiste snaar te raken en is moeilijker te verslaan dan Loki, mede dankzij zijn handlangers The Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson). Naar het einde toe wordt de strijd steeds spectaculairder, echter komen een aantal dingen wel iets te makkelijk goed. Het einde zal niet iedereen even gelukkig stemmen daar nieuwe figuren nog niet tot ieders verbeelding spreken, tot het laatste filmpje wat standaard bij elke Marvel film komt. Deze laat ons meteen doen snakken naar deel 3 en 4 van de Avengers reeks, waarbij heel veel samen gaat komen met lopende en nog te starten franchises van Marvel. De standaard Avangers zitten lekker in hun rol en dat komt het speelse karakter van de film alleen maar ten goede en zorgt meerdere malen voor ijzersterke oneliners en heerlijke grappen ten koste van elkaar. Het is afwachten wat de volgende Captain America en Thor film gaan brengen, maar het is duidelijk dat er opzetjes zichtbaar zijn voor beide hun franchise films. The Avengers: Age of Ultron weet misschien niet te verassen, maar het belangrijkste van deze film was vooral dat het zou overtuigen en dat doet de film. Joss Whedon heeft wat dat betreft heel sterk het grondwerk afgeleverd voor wat een zeer langlopende reeks moet gaan worden met meerdere samenstellingen van superhelden. 1 minpuntje, misschien vooral uit persoonlijke smaak, 3D heeft hier net als bij zoveel andere films geen toegevoegde waarde en het wordt tijd dat ze een voorbeeld nemen aan films zoals the F&F reeks, welke het nog steeds niet nodig heeft gevonden (en terecht) om naar 3D over te stappen. Wij zeggen: Ga dat zien!!! Wij kunnen nu al niet wachten tot het volgende Marvel avontuur van Ant-Man.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar