Site pictogram Movie Addicts

Review Avengers: Endgame

Review Avengers: Endgame

Het leek wel een eeuwigheid dat deze film uitkwam. Misschien wel het langste jaar om op een film te moeten wachten. Dan rijst altijd de vraag of het wachten waard was of dat ze het, ondanks de 3 uur, hebben afgeraffeld of niet goed genoeg uitgewerkt hebben.

De halve wereld en galaxy is uitgeroeid door de vingerknip van Thanos (Josh Brolin), hierdoor natuurlijk ook een groot deel van the Avengers. De overblijvers voelen zich allemaal erg verloren en weten niet zo goed wat ze aan moeten met de wereld, met zichzelf en de overgebleven medemens. De overgebleven Avengers moeten nog een laatste keer hun krachten bundelen en misschien wel de grootste en zwaarste strijd aangaan in de geschiedenis. Gaan ze dit redden en komen ze er allemaal enigszins heelhuids uit?? Misschien wel een van de lastigste recensies die ik ooit heb moeten schrijven, want hoe ga je een passend beeld creëren zonder een spoiler er in te zetten. Want wat kan ik zien als bruikbare informatie en wat is een spoiler? Het ligt allemaal erg dichtbij elkaar bij deze film. Maar ik ga mijn best doen om een bruikbare recensie te schrijven.

Chris Hemsworth als Thor heeft denk ik wel de leukste rol in deze film gekregen. Ik kan er niet te veel over uitweiden, maar ik heb regelmatig hard om hem moeten lachen. Zijn hele voorkomen is gewoon te leuk voor woorden. Chris Hemsworth heeft natuurlijk al vaker laten zien dat hij het niet erg vindt om zichzelf en/of andere op de hak te nemen. Ik ben gister nog even snel naar Captain Marvel geweest, zodat ik helemaal bij was met alle superhelden en hun films. Ik was dan ook heel benieuwd na het zien van die film wat zij allemaal zou kunnen gaan betekenen in dit deel en vooral tegen Thanos. En eigenlijk was het precies wat ik er van had kunnen verwachten en was zij zeker een goede toevoeging aan het overgebleven team. Ondanks dat ze elkaar nog wat moesten aftasten, was daar ook weer niet heel veel tijd voor door de aanwezige dreiging. Maar in een situatie van nood sla je alle handen in één en leer je elkaar sneller kennen dan gedacht. Ik was erg blij toen ik las dat Jeremy Renner weer mee zou doen als Clint “Hawkeye” Barton. Zonder enig echte superkrachten volwaardig meevechten in welke strijd dan ook. Dat is al gaaf om naar te kijken en dan maakt Jeremy Renner het er ook niet vervelender op voor de vrouwen. Ondanks dat hij over 2 jaar alweer 50 jaar wordt, heb je nergens dat gevoel. Hij is nog erg fit en atletisch. Paul Rudd, wie houdt er niet van die man?? Ik in ieder geval wel. Al moet ik zeggen dat zijn humor en grappen wat beperkt waren in deze film. Maar misschien hoeft het ook niet in een film als deze. Er zitten genoeg leuke en grappige stukken in om de film ook nog wel wat luchtig te houden. Ik licht niet te veel acteurs uit, omdat je het eigenlijk gewoon moet gaan zien. Maar wat ik wel mooi vind aan deze film is dat ze de focus vooral hebben gehouden op de originele Avengers die nog over zijn.

Deze film is misschien nog wel meer dan dat ik er van verwacht of van had kunnen verwachten. Ik zat op een gegeven moment zo in de film dat ik dacht dit is misschien wel de meest grootse en spectaculairste film die ik ooit heb gezien! (Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat dit gevoel een beetje werd weggenomen richting het einde van de film, maar ergens was ook dat weer te verwachten) Dit is toch wel echt de film der films in het superhelden universum!! Het is een film met een traan van ontroering, blijdschap, maar helaas ook van verdriet. Alles komt voorbij en dat is misschien wel hetgeen dat wat deze film zo episch maakt.

Ik ben echt heel blij dat ze de film in twee delen hebben gedaan, want als je dit allemaal in één had gepropt was het een regelrechte flop geweest!! Een dikke vette aanrader!! Eindelijk zijn de vragen beantwoord waar iedereen mee worstelde na Infinity War! Ik was even bang dat je het gevoel zou krijgen na deze film in een zwart gat te vallen, maar ook dat is zeker niet het geval. Ik kan niet wachten tot ik deze film weer een keer kan zien en nogmaals te genieten van alle spektakel en ook dan zullen dezelfde tranen weer vallen.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar