Site pictogram Movie Addicts

Review Avengers: Infinity War

Review Avengers: Infinity War

Na lang wachten was vandaag eindelijk DE dag!! We mochten naar Avengers: Infinity War!! Nu maar hopen dat deze film aan mijn verwachten zal voldoen en ik niet met een grote teleurstelling de zaal uit zou lopen….

Thanos (Josh Brolin) is op een missie, zijn missie is alle Infinity stones in zijn macht te krijgen en zo de helft van al het bestaan op aarde en in de ruimte te verwoesten. Deze 6 stenen zijn verdeeld over de ruimte (Guardians of the Galaxy), Asgard (Thor en Loki) en aarde (the Avengers en Dr. Strange). Voor het eerst moeten alle Marvel helden hun krachten bundelen en zo proberen Thanos tegen te houden. Maar zijn al deze helden wel sterk, slim en gehaaid genoeg tegen een wezen als Thanos?!?!

De personages zitten allemaal weer goed in hun rol en alle karakters hebben hun eigen trekjes, gewoontes en opmerkingen die we van ze gewend zijn. Drax (Dave Baustita) is weer de droogheid hetzelve en kreeg mij weer regelmatig aan het lachen. Van alle Marvel helden is Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) wel echt de minst boeiende voor mij. Ik dacht misschien valt het in deze film mee, zo naast anderen, maar helaas, ik vind het nog steeds een rare “superheld”. Sorry voor de fans!! Zijn personage weet mij gewoon niet echt te bekoren. Ik was ook wel benieuwd hoe ze bepaalde werelden en superhelden samen zouden laten komen, want niet iedereen kent elkaar. Vaak zelfs niet eens van naam, laat staan van bestaan. Ook hier hebben de makers heel goed op ingespeeld en op dat gebied klopte het allemaal. Thanos (Josh Brolin) is wel heel gaaf en mooi gemaakt. Je hebt echt amper door dat het met CGI gemaakt is. Ik ben stiekem wel een beetje fan van Josh Brolin en vind het een mooie acteur. Deze rol zet hij ook goed neer, al zie je hem natuurlijk niet als zichzelf, hij maakt Thanos zich wel eigen. Ik weet ook niet of een andere acteur het veel beter had kunnen doen.

Ik heb een paar personages uitgelicht, maar het is lastig om wat te vertellen zonder al te veel te verraden. Ik wil iedereen mijn visie geven op de film, maar wel zo dat je niet al de halve film kent. Zo is het lastig om over de “originele” Avengers wat te zeggen zonder al te veel te verraden. Het enige wat ik misschien kan zeggen is dat ze allemaal weer klaar zijn om de strijd aan te gaan en gaan hier dan ook vol voor, met alle gevolgen van dien.

Ik keek heel erg uit naar deze film, want laten we eerlijk wezen dit kan toch niet anders dan alleen maar goed zijn?? Maar ergens was ik ook heel bang dat het te veel informatie in een te korte tijd zou zijn en daardoor alles te veel en te onsamenhangend zou worden. Maar gelukkig!! Dit was gelukkig niet het geval. De film zit goed in elkaar en de wisselende scènes tussen de verschillende dimensies liepen goed in elkaar over zonder dat je het gevoel had dat je de film kwijt raakte. Ik heb deze film in IMAX 3D gezien. Het IMAX deel is wel echt een aanwinst voor deze film, maar het 3D gedeelte weer totaal niet voor mij. Mij boeit bijvoorbeeld het diepte effect/gevoel niet, 3D is in mijn ogen dat er dingen op je afkomen en uit het beeld komen. Maar als je het diepte effect/gevoel wel heel gaaf vindt, dan zal het 3D deel jou misschien wel goed doen. Grafisch gezien is deze film weer een plaatje! Je ziet aan alle kanten dat Marvel hier verstand van heeft en hier ook echt werk van maakt!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar