Site pictogram Movie Addicts

Review Bates Motel Seizoen 3

Na het eerste seizoen, waarin vooral de ongezonde relatie tussen Norma en Norman Bates werd uitgelicht, was seizoen 2 een lichte teleurstelling. Niet zozeer vanwege een zwak verhaal of slecht spel, maar vanwege de bijrol die Norman in seizoen 2 kreeg. Seizoen 3 moest weer terug naar de kern gaan en dat is de ontwikkeling van de psychopaat Norman Bates, zoals we hem hebben leren kennen in de Psycho films.

Rust lijkt teruggekeerd in het dorpje nu de plantages en bendes zijn opgerold. De rol van de Bates familie is geheimgehouden door Alex Romero (Nestor Carbonell) de sherrif. Norma (Vera Farmiga) gaat zich echter steeds meer zorgen maken om Norman (Freddy Highmore), helemaal wanneer een vrouwelijke gast van het motel vermist raakt en er een lijk van een jonge vrouw gevonden word. Ondertussen is Caleb (Kenny Johnson) de oom van Norman, die tevens de vader van zijn broer is, blijven hangen in het dorpje. Norman probeert zich ondertussen zo normaal mogelijk te gedragen en knoopt een relatie aan met de ziekelijke Emma Decody (Olivia Cooke) Norma raakt zelf weer in moeilijkheden vanwege een belastende USB stick die zij in haar bezit heeft. En nog erger zij verteld een psychiater eerlijk over een aantal gebeurtenissen met Norman. Wanneer Norman hiermee geconfronteerd wordt, na weer een blackout, lijkt het een kwestie van tijd voordat hij echt de weg kwijt raakt.

Seizoen 3 gaat gelukkig weer terug naar de basis. Ja, de ziekelijke geheimen van het kleine stadje komen nog zeker aan bod, maar de kern van het verhaal gaat weer om de relatie van Norma en Norman waarbij de waanbeelden van Norman steeds meer de overhand krijgen. Het is mooi om te zien hoe langzamerhand steeds meer mensen om Norman het probleem beginnen te zien, maar ook dat we als kijker af en toe nog steeds op het verkeerde been worden gezet door acties van de hoofdpersonen. Vera Farmiga en Freddy Highmore raken steeds beter op elkaar ingespeeld en het zijn ook hun momenten samen zijn ook het sterkste van dit seizoen. De overige gebeurtenissen zorgen ervoor dat het voor ons steeds duidelijker wordt in wat voor stad de Bates familie is beland, maar ook hoe de verhoudingen onderling steeds meer veranderen. Dit seizoen weet ook met een sterk einde te komen, waardoor je echt naar seizoen 4 uitkijkt om te zien hoe Norman verder afglijd in de waanzin.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar