Site pictogram Movie Addicts

Review Bates Motel

 

Het is tegenwoordig in om series te maken welke gebaseerd zijn op bestaande films welke veelal tot de klassiekers behoren.  Na blij verrast te zijn met de serie Hannibal (prequel op Manhunter/Red Dragon welke prequels zijn op de klassieker Silence of the Lambs) en teleurgesteld in From Dusk till Dawn (remake van de originele film) is het nu de beurt aan de prequel van de klassieker Psycho van ‘The Master of Suspence’ Alfred Hitchcock.

 

Het verhaal begint wanneer de tiener Norman(Freddie Highmore) Bates zijn vader dood in de garage vindt. Het wordt meteen duidelijk dat zijn moeder Norma (Vera Farmiga) nogal apart reageert. Niet veel later nemen Norman en  zijn moeder Norma hun intrek in een motel in het kleine plaatsje waar Norma een nieuw bestaan wilt opbouwen. Wat meteen duidelijk wordt is dat Norma een overheersende invloed heeft op Norman waarbij ze de volledige controle wilt hebben. Hun nieuwe bestaan komt meteen onder druk te staan wanneer Norma belaagd wordt door de voormalige eigenaar. Nadat Norman deze heeft overmeesterd steekt Norma de man overhoop en is dat het begin van een hoop ellende. Norman heeft daarnaast zijn eigen problemen wanneer hij verliefd wordt op Bradley, een van de mooiste meiden op school terwijl Emma(Olivia Cook) Een ziekelijk meisje juist op hem valt. Wanneer Dylan(Max Thieriot), de oudere maar van hun vervreemde broer van Norman, ook ten tonele verschijnt wordt het er niet makkelijker op. Het dorp blijkt ook vele geheimen met zich mee te dragen iets wat stukje bij beetje ontrafeld wordt, maar komt het gezin Bates alle tegenslagen die dit met zich meebrengt wel te boven?

 

Na Hannibal hebben we weer een sterke prequel serie welke voor het gemak wel is overgeheveld naar de moderne tijd ipv voor de jaran 50/60 waar de film Psycho zich afspeelt. Zeer belangrijk bij een serie welke gebasseerd is op een klassieker is dat de rollen goed bezet zijn en de acteurs goed werk leveren. Freddie Highmore (oa Charlie and the Chocolate Factory en The Spiderwick Chronicles) laat hier zien de kinderrollen goed ontgroeid te zijn en weet te overtuigen als de onzekere en misterieuze Norman Bates wiens moordneigingen langzaam maar zeker vorm gaan krijgen. Max Thierot overtuigd ook als de teruggekeerde broer Dylan en de overige bijrollen zijn ook goed bezet. Grootste troef in het geheel is echter Vera Farmiga die werkelijk onnavolgbaar is als Norma Bates. Zij is het grote middelpunt en switcht daarbij moeiteloos van manipulatief, Verleidelijk, zorgzaam, angstig, panisch, woedend en ga zo maar door. Je kan als kijker ook alleen maar medelijden hebben met haar zoons en eigenlijk iedereen die in haar netten verstrikt raakt, want hoe goed ze het ook bedoeld de motieven van Norma zijn altijd zelfzuchtig. Het verhaal is op zich niet heel bijzonder maar heeft genoeg wendingen in petto om de aandacht erbij te houden en de spanning op te voeren. White Pine Bay blijkt een stadje met vele geheimen welke in de komende seizoenen (Seizoen 3 is aangekondigd voor 2015) verder ontrafeld zullen worden. Trouwe fans van de film zullen genoeg verschillen (fouten???) zien met de film maar moeten niet vergeten dat dit een vrije vertelling is dus de verschillen zijn daarmee verantwoord hoe frustrerend dat voor sommige mensen ook kan zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar