Site pictogram Movie Addicts

Review Batman V Superman: Dawn of Justice

batman1(1)

In februari ging het superhelden seizoen van start met Deadpool. Nu een maand later zien we een van de meest verwachtte films van het jaar. Niks minder dan Batman die het opneemt tegen Superman. De grote vraag is dan natuurlijk, is deze titanenstrijd de hoog gespannen verwachtingen van het publiek waard.

Batman V Superman begint waar Man of Steel eindigde. Het grote gevecht tussen Superman (Henry Cavill) en General Zod waarbij half Metropolis vernield werd. We zien in deze film het gevecht vanuit de ogen van Bruce Wayne (Ben Affleck). Want tijdens dit gevecht gaat ook zijn Wayne Enterprise gebouw tegen de vlakte die in de stad is gevestigd. Hij ziet een goede vriend van hem sterven, maar als hij op straat loopt ook de dood van velen onschuldige burgers, waaronder zijn werknemers. Bruce heeft vanaf dit moment meteen haat gevoelens voor Superman. Zo wil hij een manier vinden om hem te kunnen bestrijden, mocht Superman ooit beslissen zich tegen de mensheid te keren. In de tussentijd speelt ook Lex Luthor (Jesse Eisenberg) nog een mooie rol in deze haat tegenover Superman. Hij probeert de twee helden tegen elkaar op te zetten, zodat hij zelf zijn kwaadaardige plan kan uitvoeren.

Batman is in deze film echt de ster van de show. Iedereen had zo zijn twijfels toen Ben Affleck werd gecast in de film, ikzelf ook. Maar ik kan iedereen verzekeren dat Ben Affleck een sterke Batman neerzet. Batman is ook grotendeels waar deze film over gaat. Superman wordt regelmatig aan de kant gezet om tijd vrij te maken voor de Bat. De verhaallijnen rondom Superman zijn ook allemaal stuk minder interessant. Niet alleen is Ben Affleck een geode keuze geweest, ook Jeremy Irons is leuk als Alfred. De chemie tussen de twee was zeer goed, ook al kwam Alfred maar weinig voor. Naast deze twee waren ook Gal Gadot (Wonder Woman), Amy Adams en Laurence Fishburn (Loïs en Perry White) prima in deze film. De zwakke schakel lag echter bij Jesse Eisenberg’s Lex Luthor. Eisenberg speelt een puberale hyperactieve versie van deze super villain, waardoor je hem moeilijk serieus kan nemen. Hij heeft een aantal toffe one-liners, maar ik weet zeker dat die cooler hadden geklonken al had Kevin Spacey deze gezegd (Die eerder Lex Luthor speelde in een Superman-film).

Dawn of Justice is zoals de trailers aangeven een flink spektakel.  Dit zijn we natuurlijk vaak gewend van Zack Snyder films. Hij laat meteen wel weer zien dat hij goed gebruik maakt van zijn camera kunsten, want er zitten goede shots in de film. Maar de finalestrijd van de film is toch wat tegenvallend. We werken de hele film richting de showdown tussen de twee helden die uiteindelijk niet veel voorstelt. De finale van Dawn of Justice is ook niet heel bijzonder. Zoals bij Man of Steel moest aan het einde van deze film ook alles kapot. De ene vernieling naar de andere komt voor en het voelt allemaal zo geforceerd, puur om een explosieve finale te hebben. Het leek wel of Zack Snyder het roer aan Michael Bay had overhandigd voor de laatste 20 minuten.

Batman V Superman is niet de catastrofale film, die ik verwachtte dat het zou worden. Dit komt mede door de rol van Affleck als Batman. Hij houdt deze film zeker overeind. Batman V Superman geeft nu het officiële start sein van de DC universe en om heel eerlijk kijk ik best uit naar de solo-Batman film. Dawn of Justice is geen baanbrekende superhelden-film, maar zal voor veel mensen wel een plezierig bioscoopavondje zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar