Site pictogram Movie Addicts

Review Beauty and the Beast

Review Beauty and the Beast

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle (Emma Watson), een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als haar vader gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, vraagt zij om de plaats van haar vader in de te nemen. Na enige tijd raakt zij bevriend met het betoverende personeel. Maar de vraag is dan ook, kan zij ook bij het Beest zijn beste kant naar boven laten komen?

Het verhaal begint, zoals bij de tekenfilm, met de oude vrouw die een roos aanbiedt in ruil voor onderdak tijdens de storm. Wat mij opviel hieraan was dat het niet werd afgebeeld in glas in lood, zoals bij het origineel, maar hier werd je meteen in het verhaal meegenomen omdat dit echte scènes waren.

Wat opvalt aan Emma Watson is dat ze de rol prima vertolkt ook het zingen gaat haar goed af.  Emma Watson speelt vaak de eigenwijze rollen, want Belle is altijd wel eigenwijs en doet graag haar eigen ding. Dan Evenen, het Beest, speelt de rol met overtuiging en weet hoe hij een beest moet zijn. De manier waarop hij Belle moet verleiden valt op want je ziet iets heel anders dan bij het origineel. Maar hij weet het op een goede manier terug te brengen. Luke Evans, als “Badguy” Gaston, had wat overtuigender gemogen. Wat ik van hem verwachtte was iets meer jaloezie en meer over zichzelf praten hoe mooi hij zichzelf vindt. Ook kwam hij te vriendelijk over richting LeFou. Josh Gad speelt LeFou en is het eerste gay personage in een Disney film, hier is de nodige commotie om geweest, wereldwijd. Josh Gad weet het personage goed te spelen en krijgt veel lachers op zijn hand met zijn acties en stuntelige overkomen.

Over de liedjes die ik in hoorde ze komen exact overeen met die van het origineel, ik kende ze al allemaal uit me hoofd dus wist wel een beetje wat er zou gaan komen. Er zitten zelfs een paar nieuwe liedjes in, er is een “easter egg” verstopt in 1 van de liedjes die naar een andere film met  Emma Watson verwijst.

Ik vond het een leuke en mooie film, met spanning, een lach en een traan. De film is heel mooi gemaakt, daarbij had de CGI een goede invloed om ervoor te zorgen dat de omgeving er als echt uitzag. De 3D was niet optimaal gebruikt, zo komt maar weinig op je af of uit het beeld, wat in bepaalde scènes goed kon en het daardoor nog levendiger zou maken.

 

 

 

Mijn Cijfer 7,5

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar