Site pictogram Movie Addicts

Review Bibi & Tina

bibi_und_tina_bigshot-kopie

Na de tekenfilmserie is er nu de film die voor het gemak wel is nagesynchroniseerd. In het Nederlands horen we de zangeressen en tevens zusjes Sarah en Julia als de stemmen van Bibi en Tina.

Bibi Blocksberg is een meisje met bijzondere krachten: ze is een heks. Met haar beste vriendin Tina brengt ze de zomervakantie door bij de manege, samen gaan de twee iedere dag heerlijk paardrijden. Maar deze zomer zijn er nogal wat problemen, zo zit de mooie, maar onbetrouwbare Sophia achter Tina’s vriendje Alexander aan. Ze probeert hem zelfs zover te krijgen dat hij met haar meegaat naar kostschool in Engeland. Tina is helemaal over haar toeren en alsof dat nog niet erg genoeg is, doet de sluwe zakenman Hans Kakmann zijn uiterste best om het veulen Sokrates af te troggelen van Alexander zijn vader. Op de dag van de grote paardenrace, bij het kasteel in de buurt, weet Bibi niet meer wat ze moet doen en voor wie ze moet opkomen. Niet alleen Socrates staat op het spel, maar ook haar vriendschap met Tina.

Bibi en Tina is precies het soort film wat het beloofd te zijn, namelijk één voor meiden en paardenliefhebbers. Bibi en Tina zijn 2 hartsvriendinnen en dat komt goed over qua spel en dankzij het stemmenwerk van de zusjes Sarah en Julia Nauta ook in woord. Met enige regelmaat zijn er liedjes in het verhaal verwerkt en ook daarbij helpt het dat dat de zusjes Nauta het stemmenwerk doen, want ook in het Nederlands komen deze liedjes goed over. Het verhaal is natuurlijk niet hoogstaand, maar voor de doelgroep zeker voldoende. Het vriendschapsthema komt goed over, maar ook het avontuur waarbij ze het moeten opnemen tegen de manipulatieve Kwakman. De scenes met paarden zijn niet bijzonder spectaculair, maar zijn mooi in beeld gebracht en paardenliefhebbers zullen dit natuurlijk kunnen waarderen. Het helpt dat de gehele cast duidelijk plezier heeft gehad in het maken van deze film, want dat komt ook over bij het kijken waardoor, zelfs als je niet zo van dit soort films bent, het een gemakkelijke zit is. Het kan volgens mij dan ook niet uitblijven dat er nog wel een paar films over deze 2 hartsvriendinnen gemaakt zullen worden. Jongens en vaders zullen weinig te zoeken hebben bij deze film, maar zij zijn dan ook niet de doelgroep. Alle meiden tussen de 7 en 14 zullen deze film zeker kunnen waarderen, want het blijft een leuk avontuur aangekleed met aanstekelijke liedjes.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar