Site pictogram Movie Addicts

Review Big Game

Big-Game-Trailer

Big Game lijkt op het eerste oog een simpele avonturenfilm, maar met Samuel L Jackson in een hoofdrol en de makers van Rare Exports die de film schreven en regisseerde kan dit best nog wel eens leuk kunnen worden. Wij hadden hem al gezien op de afsluitende avond van het Imagine Fantastische Film Festival.

De president van de Verenigde Staten (Samuel L. Jackson) ontsnapt ternauwernood aan een terroristische aanslag op zijn regeringsvliegtuig. Als hij met een vluchtcapsule in de uitstrekte bossen van Scandinavië landt, is de president aangewezen op hulp uit onverwachte hoek. Hij wordt namelijk gevonden door de jonge Oskari (Onni Tommola), die met pijl en boog in zijn eentje het bos ingestuurd is om zich te bewijzen als jager. Terwijl de CIA en het leger een gigantische zoektocht op touw zetten, is het aan de Finse tiener om de machtigste man ter wereld uit de handen van terroristen te houden.

Big game heeft een simpel verhaal, zo simpel dat het zichzelf opbreekt. Het probleem zit hem erin dat er nergens een verassing of verassende wending in het verhaal zit. Is deze film dan saai of niet af te zien? Nee, en dat is te danken aan de vertolkingen van iedereen die meespeelt en de strak in beeld gebrachte actiescènes. Samuel L Jackson steekt, na Kingsman, weer de draak met zijn badass imago. Als president die fysiek nog geen deuk in een pakje boter slaat, maar wel een paar heerlijke oneliners eruit gooit. Onni Tommila is als jongeling Oskari de simpele avontuurlijke jongen die boven zichzelf uitstijgt, zeer geloofwaardig en wat je noemt erg ‘likeable’. De meeste vertolkingen zijn verder behoorlijk over de top en lekker dik aangezet. Wat dat betreft wist Jalmari Helander precies wat hij in handen had, want dit alles maakt van Big Game wel een lekker wegkijkende avonturenfilm. Voor de kijker die wat uitdaging zoekt in een film zal Big Game teleurstellend overkomen, helemaal omdat Jelmari Helander hiervoor met Rare Exports een zeer bijzondere film afleverde. Voor simpel popcorn vermaak slaagt Big Game met vlag en wimpel, al had deze gezien het gebrek aan verassingen makkelijk iets korte mogen duren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar