Site pictogram Movie Addicts

Review Bingo Hell (Nu te zien op Amazon Prime)

Welcome to the Blumhouse vol 2 (in oktober op Amazon Prime)

Welcome to the Blumhouse brengt dit jaar hun 2de reeks uit van 4 titels welke geschreven en geregiseerd worden door jong talent. Waar we vorig jaar zeer gecharmeerd waren van 2 van de 4 titels, was ik wel van mening dat het meer thrillers waren dan horrorfilms. Dit jaar lijken de makers meer met het botte bijltje te gaan hakken met Bingo Hell als eerste titel welke ik gekeken heb. Nou laat de bingo de afgelopen jaar in zijn online versies onze zaterdagavonden regelmatig gevuld hebben. Een film waarbij het toch niet zo goed afloopt met de spelers is dan misschien de beste manier om ervan af te kicken.

Lupita woont al velen jaren gelukkig in de wijk van Oak Springs met haar oude vrienden zorgt ze dat de buurt authentiek blijft. Wanneer een vriend plotseling verdwijnt en de bingohal van de hand heeft gedaan begint Lupita zich zorgen te maken. Wanneer de mysterieuze Mr Big zijn intrede doet begint hij ook een bingo avond met gigantische prijzen. Hierdoor beginnen zelf de vrienden van Lupita te twijfelen om toch mee te doen met alle gevolgen van dien. Lukt het Lupita Mr Big te weerstaan en haar geliefde vrienden te redden van de ondergang?

Bingo Hell heeft een op het oog simpel gegeven welke wordt opgeleukt met wat stijleffecten. Ondertussen spelen er meerdere zaken zoals gentrification wat in Amerika best een ding aan het worden is en laten we wel wezen dat fenomeen is ook in Nederland aan de gang. Laten we wel wezen Amsterdam is niet meer het Amsterdam waar ik 20 jaar geleden dag in dag uit ging stappen, festiviteiten had op het Museumplein en ouderwetse gezelligheid in de Jordaan had. In Bingo Hell wil Lupita tegen alle kosten dat alles zo blijft als hoe het was. Dit kan natuurlijk alleen tot op zekere hoogte en de botsende groepsdynamiek komt niet overal tot zijn recht maar werkt wel. Het leuke, tenminste dat vond ik, was dat het acteerwerk een beetje uitvergroot was om wat stereotypering uit te vergroten. Iets waar andere zich zeker aan kunnen gaan storen maar dat was bij niet het geval. Richard Brake is natuurlijk fantastische gecast als de Duivelse Mr Big die de bingo organiseert waar winnaars meer zullen verliezen dan ze liefhebben. Zijn grimas is al bijna genoeg om de kriebels van te krijgen laat staan als het ook nog zo belicht in beeld wordt gebracht. Adriana Barazza die de rol van Lupita speelt balanceert regelmatig op het randje van irritant zijn. Het is moeilijk te bepalen of dat is door haar rol of de manier waarop ze deze invult. Hierdoor ligt de gunfactor niet constant bij haar en dat helpt de film uiteindelijk niet. De makers komen niet zozeer verrassend uit de hoek maar hebben het verhaal leuk genoeg aangekleed waarbij de horror niet zozeer van de onsmakelijke momenten komt (al zijn er een paar toch best effectief) en met een speelduur van nog geen 90 minuten duurt de film korter dan menig bingo avondje. Bingo Hell zal zeker niet ieders cup of tea zijn, maar is op zijn minst een aangenaam tussendoortje ook voor niet Bingo liefhebbers.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar