Site pictogram Movie Addicts

Review Black as Night (Nu te zien op Amazon Prime)

Review Black as Night (Nu te zien op Amazon Prime)

Nr 2 van Welcome to the Blumhouse dit jaar is een vampierenfilm en waar gentrification centraal stond in Bingo Hell hebben we nu meer te maken met een coming of age verhaal.

Shawna is een jonge meid bezig met volwassen worden in het New Orleans na Orkaan Katrina. Ondanks dat dit al jaren geleden is heeft dit nog altijd zijn sporen achtergelaten. Zo ook voor Shawna wiens drugsverslaafde moeder in een achterstandswijk is teruggetrokken. Wanneer Shawna na ś avonds een vampieraanval overleefd te hebben ook nog haar moeder verliest zweert ze wraak te nemen en de vampiers die verantwoordelijk zijn voor haar verlies te grazen te nemen met behulp van haar vrienden.

Black as Night is geen standaard vampierenfilm en dat is niet alleen door de setting. Het leuke aan de film is dat deze niet probeert het genre opnieuw uit te vinden, maar door de setting te veranderen voelt het toch fris aan. De makers hebben daarbij aandacht besteed aan de karakters en waar ze vandaan komen en een stukje geschiedenis van New Orleans welke natuurlijk zwaar getroffen was door Orkaan Katrina. De grote liefhebbers van vampierenfilms en alle mytholgie hieromheen zullen misschien teleurgesteld zijn dat hier niet heel veel mee gedaan is hoewel gegeven over verschillende stammen wel verwerkt is. Het uiterlijk van de vampieren zelf is trouwens leuk gedaan en werkt. Daarbij is het leuk dat de makers wel veel herkenbare vampierenfeitjes terug laten komen zoals allergisch voor zilver en Knoflook, het kunnen hypnotiseren en de aparte manier waarop ze verdwijnen na de staak door het hart. Black as Night is niet hoogstaand, maar zeker wel vermakelijk. Hoofdrolspeelster Asjha Cooper is natuurlijk wel wat oud om een 16 jarige te spelen, maar komt er goed mee weg. Daarbij is de chemie en wisselwerking met het vriendengroepje en specifiek Fabrizio Guido zeer goed. Oud gediende Keith David komt ook nog aanzetten als bad guy en hoewel zijn rol klein is weet hij zoals gewoonlijk wel te overtuigen. Black as Night is een leuk tussendoortje welke misschien niet tot de klassiekers in het genre zal gaan horen maar welke wel probeert meer te zijn zijn dan een simpele vampierenfilm en daar nog gedeelrelijk in slaagt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar