Site pictogram Movie Addicts

Review Black Box (Vanaf 6 oktober op Prime)

Review Black Box (Vanaf 6 oktober op Prime)

Oktober is natuurlijk traditiegetrouw de Halloween maand en hoewel er veel niet door kan gaan door Corona besteden we wel aandacht aan de vele titels die rond deze datum uitkomen. Prime pakt uit met Welcome to the Blumhouse met 4 titels welke draaien rondom familie en liefde. Aangezien we deze maand vooral aandacht gaan besteden aan horrorfilms waarin het kwaad uit familiare hoek komt passen deze titels uitstekend in dit straatje. We trappen af met Black Box, de eerste van 4 titels welke geschreven en geregisseerd zijn daar opkomend filmtalent.

Nolan is een weduwnaar met een dochter. Hij lijdt echter aan geheugenverlies sinds het ongeluk waarbij hij zijn vrouw verloor. Zijn relatie met zijn dochter verloopt ook zeer stroef omdat hij haar regelmatig vergeet en niets meer weet van voor het ongeluk. Bij toeval komt hij in aanraking met een experiëntele behandeling om zijn geheugen terug te laten keren. Tijdens de behandeling komen er echter duistere en geweldadige herinneringen boven, herinneringen die hij niet kan plaatsen. Het zijn echter ook herinneringen die zijn relatie met zijn dochter nog moeilijker maken.

Horror is een behoorlijk breed concept waarbij we niet altijd naar het bloederige hakwerk moeten kijken. Horror ligt ook om de loer via persoonlijk drama en wanneer een filmmaker dit goed weet over te brengen heb je al snel een zeer onderhoudende film in handen die stukje bij beetje de spanning weet op te bouwen. Kijk maar naar een moderne klassieker zoals The Babadook waarbij persoonlijk drama veranderde in een zeer beklemmende horrorfilm. Zo sterk wil ik Black Box niet noemen, ook omdat de film nergens zo naargeestig wordt. Het gegeven bood echter wel genoeg ruimte om die kant op te gaan en ergens is het wel een beetje jammer dat de makers niet die kant op durfde te gaan. Hoofdrolspeler Mamoudou Athie wist namelijk goed vorm te geven aan zowel de vriendelijke als de duistere kant van Nolan. Verrassend is ook de rol van Phylicia Rashad (voormalig Misses Huxtable uit de Cosby show) welke steeds vaker rollen speelt die wat verder weg liggen van de rol waar velen van mijn generatie haar van kennen. Black Box is uiteindelijk een spannend en intense drama geworden waarbij de onmacht van geheugenverlies een belangrijke rol speelt. Het verhaal en het acteerwerk zijn onderhoudend genoeg om van begin tot eind te boeien. De makers hadden wat mij betreft het geheel echter wat verder door mogen trekken naar het duistere om er een nog intensere en spannende kijkervaring van te maken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar