Site pictogram Movie Addicts

Review Black Panther

Review Black Panther

Na de dood van zijn vader keert T’Challa (Chadwick Boseman) terug naar zijn thuisland Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en als Black Panther wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, Ulysses Klaue (Andy Serkis), dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Ulysses Klaue wordt bijgestaan door de meedogenloze Erik Killmonger (Michael B. Jordan).Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

We hebben in Civil War al kennis mogen maken met de Black Panther, en daar was ik al onder de indruk van dit personage, Chadwick Boseman lijkt echt gemaakt voor deze rol. Wat hem onderscheidt van andere Marvel (mannelijke) personages is dat hij niet normaal lenig, flexibel en atletisch is. Wat hij af en toe doet in vechtscènes is echt indrukkenwekkend. Michael B. Jordan is flink afgetraind voor deze film. Dat was hij natuurlijk al voor Creed, maar in deze film is hij toch wel echt een stukje breder. En hij doet dan ook niet onder voor Chadwick Boseman tijdens vechtscènes. Hij heeft al vaker laten zien dat hij een goede acteur (o.a. Fruitvale Station) is en dat is in deze film niet anders. Letitia Wright speelt Shuri, het zusje van TÇhalla en zorgt voor alle technische snufjes. Maar zij zorgt ook voor de meeste lachmomenten. Zij is heel scherp en gevat en krijgt hier mee veel lachers op haar hand. Je ziet ook dat zij echt geniet van haar rol. Maar als het er toe doet kan zij ook goed haar mannetje, nou ja vrouwtje, staan en vecht gewoon mee waar nodig.

Eigenlijk zie je in de hele film dat de hele cast op gaat in zijn of haar rol en er ook echt vol voor gaat. Lupit77a Nyong’o en Danai Gurira zijn wel echt twee bad-ass vrouwen die zeker niet onder doen voor de mannen in de film. Wat kunnen die twee vechten! Af en toe vol bewondering zitten kijken naar scènes waar zij in los gingen. Ook zij zijn niet normaal lenig en die benen gaan voor je gevoel alle kanten op. Maar ook op het acteervlak waren zij erg goed in deze film.

Ik vond dit wel een van de sterkste Marvel films tot nu toe. Ze hebben natuurlijk al aardig wat titels geproduceerd, maar Black Panther komt wel op het lijstje van dikste actie/superhelden films. In deze film wordt goed uitgelegd hoe Black Panther is ontstaan en hoe je deze kan worden. Hierdoor ga je helemaal mee in de film en het verhaal. De film ziet er grafisch ontzettend mooi en strak uit. Ik had nergens het gevoel dat de film aan het inkakken was, of dat je je afvroeg wanneer deze nou eindelijk eens afgelopen is. De vecht- en actiescènes zitten strak in elkaar en je gaat er bijna in mee. Ben je een Marvel fan, dan moet je deze film zeker in de bioscoop gaan kijken! Denk je dat je het een beetje gehad hebt met Marvel ook dan is deze film zeker het kijken waard. De humor ligt net even op ander niveau en de actie is gewoon ontzettend gaaf in deze film! Een dikke vette aanrader!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar