Site pictogram Movie Addicts

Review Black Widow

Review Black Widow

In Black Widow, de nieuwste actie- en spionnenfilm van Marvel Studios, haalt het verleden van Natasha ‘Black Widow’ Romanoff (Scarlett Johansson) haar in. Achtervolgd door een kracht die voor niets zal stoppen om haar neer te halen, moet Natasha haar verleden als spion onder ogen zien. Ze krijgt hierbij opnieuw te maken met relaties die, lang voordat ze een Avenger werd, verbroken werden.

Tijdens de Marvel films was ik al groot fan van Black Widow, evenals Hawkeye, mede omdat zij zonder speciale superkrachten zij aan zij stonden naast alle Avengers. Ik ben altijd onder de indruk geweest van de vechtkunsten van Scarlett Johansson als Black Widow. Ook in deze film is dat weer indrukwekkend goed. Maar ik moet zeggen dat Florence Pugh als Yelena Belova ook wel heel goed was! Haar vechtscènes zijn echt geweldig om naar te kijken! Het heeft natuurlijk geholpen dat zij al aardig wat vechttechnieken heeft geleerd tijdens de film Fighting with my Family. Maar in deze film gaat zij nog verder dan dat zij daar al deed. Ook haar humor is geweldig in deze film, als je van droge humor houdt kan je niets anders dan in een deuk liggen van haar droge commentaar. Ik houd daar wel van en daardoor kwamen ze bij mij ook allemaal even goed aan. 

David Harbour speelt hier Alexei ‘the Red Guardian’ Shostakov. Ik ken hem van meerdere rollen, maar voornamelijk van Elliot Hirsh in Newsroom. Dit was een vrij rustige rol voor hem als nieuwslezer. Daarom was het wel leuk om te zien dat hij hier vrij druk en imposant is. Zijn Russische accent komt heel overtuigend over en is goed constant, wat vaak wel eens een valkuil kan zijn voor acteurs. Rachel Weisz speelt de rol van Melina. Haar ken ik voornamelijk van wat rustigere rollen, maar zij kan zeker een bad ass chick spelen met goede vechtskills. Ook haar accent is heel stabiel en overtuigend. Dit is altijd wel een risico als je al veel films op je naam hebt staan. Daardoor moet je nog beter je best doen om geloofwaardig over te komen.

Deze film speelt zich af tussen Civil War en Infinity War. Heb je deze nog niet gezien, dan raad ik je aan deze wel eerst te gaan kijken voordat je aan deze film begint, ook Endgame raad ik aan eerst te kijken.

Ik vond het een zeer vermakelijke film, de actie was weer vet en zag er strak uit! De vechtscènes zijn wel heel gaaf en het is gaaf dat alle vrouwen de beste vechtscènes hebben, en ze overtuigen stuk voor stuk! Vooral van Florence Pugh was ik erg onder de indruk, wat kan zij goed vechten, niet normaal! De humor in deze film is weer wat je van Marvel kan verwachten, de ene keer droog en de andere keer meer slapstick. Ik houd wel van dat soort humor en daarom keek de film voor mij lekker weg. Ook het feit dat alles niet zo serieus wordt genomen en dan met name de bepaalde superhelden trekjes worden op de hak genomen. 

Het is weer een vermakelijke film, waarbij je je geen moment verveelt. Je moet niet een film a la Infinity War of Endgame verwachten, maar er zit meer dan genoeg actie in. Zeker een aanrader voor in de bioscoop! 

ps. Je moet echt blijven zitten voor de end credit, want ik ging weg met een groot WTF!!!! gevoel.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar