Site pictogram Movie Addicts

Review Blackhat

Een nieuwe film van Michael Mann (o.a. Collateral en Heat) was er altijd een om naar uit te kijken. Tel daarbij Chris ’Thor’ Hemsworth, de Oscargenomineerde Viola Davis (o.a. The Help) bij op en vergeet onze landgenoot Yorrick van Wageningen niet en dit zou zomaar een top cyber thriller kunnen worden.

Een veroordeelde hacker Nick Hathaway(Chris Hemsworth) wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Samen met de Amerikaanse en Chinese overheid moet hij in ruil voor zijn vrijheid een geavanceerd cybercrime-netwerk zien te ontmantelen. Hun speurtocht naar het brein achter deze illegale organisatie leidt hen via Chicago en Los Angeles naar Hongkong en Jakarta. Naarmate de speurtocht vordert wordt het spel steeds persoonlijker gespeeld.

Helaas is Blackhat niet de film geworden die het had kunnen zijn. Om te beginnen duurt de film, met zijn ruim 2 uur, minimaal 30 minuten te lang. Michael Mann staat bekend dat hij regelmatig teruggrijpt op lege maar mooie beelden om zijn films mee op te vullen. Ook hier zitten regelmatig onzinnige shots in, echter zijn de meeste nog lelijk geschoten en voegen ze inderdaad totaal niets toe aan de film. Buiten dit gegeven zit er een romantische connectie in het verhaal verwerkt die buitengewoon ongeloofwaardig is en nutteloos (hoewel veel vrouwen het wel geloofwaardig zullen vinden om met een onbekende, met het uiterlijk van Chris Hemsworth, zomaar het bed in te duiken en direct diepe gevoelens te hebben). Het aparte is dat iedereen niet eens zozeer slecht acteert, maar het geheel voelt aan alsof de film in 1 week geschoten is en men gewoon al het materiaal aan elkaar gemonteerd heeft zonder te evalueren of het goed was. Jammer is ook dat de Bad Guy veel te laat in beeld komt waardoor ook de impact van zijn acties totaal niet overkomt. Dit is kortom een veel te haastig geschoten mislukking die ook visueel zeer weinig brengt ondanks het zeer visuele begin. Snel vergeten dus en op naar Chris Hemsworth in Avengers : Age of Ultron en aan het eind van het jaar In The Heart Of The Sea van Ron Howard. En regisseur Michael Mann ach ja na Miami Vice en Public Enemies lijkt hij steeds verder af te glijden qua niveau en lijken de hoogtijdagen van Heat, The Insider en Collateral definitief voorbij.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar