Site pictogram Movie Addicts

Review Bloodline Seizoen 1 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

bloodlineBD(2)

Een zwart schaap, bijna elke familie heeft er wel een, maar hoe ga je hiermee om? Bloodline kwam toevallig op mijn pad waarbij een van de hoofdrolspelers, Ben Mendelson, al een tijd mijn aandacht trekt met een rits aan sterke rollen. Nu wil het dat hij ook nog eens een Golden Globe nominatie voor deze serie in de wacht sleepte. Genoeg motivatie dus om er eens 13 afleveringen voor te gaan zitten.

Bloodline vertelt het verhaal van de familie Rayburn, een familie welke lokaal hoge aanzien geniet en een resort heeft in het zuiden van Florida. Vader Rayburn staat op het punt geëerd te worden met een pier, dat de familie naam gaat dragen als eerbetoon voor hun bijdrage aan de gemeenschap. Hiervoor komt de familie en hun beste vrienden bij elkaar op het resort. Ook Danny (Ben Mendelson), het zwarte schaap, keert terug. Nu vader, moeder en de vier kinderen weer herenigd zijn blijkt er een hoop oud zeer te zijn en nog meer geheimen. Danny is echter vastbesloten niet weer als slachtoffer af te druipen en zoekt de confrontatie op met alle gevolgen van dien.

Bloodline vertelt het bijna soapachtige verhaal van het succesvolle gezin Rayburn, welke naast het succesvolle imago genoeg problemen blijkt te hebben. De manier waarop stukje bij beetje alles duidelijk wordt gemaakt voor de kijker zorgt voor een paar verrassingen, waarbij de een nog harder aankomt dan de andere. De familiebanden blijken hier een sterke rol in te spelen en de gehele cast, met Ben Mendelson voorop, weet deze band goed over te brengen. De makers hebben ervoor gekozen om niet echt een kant te kiezen in het verhaal, waarbij niemand maar dan ook niemand heilig blijkt te zijn. Deze opzet met regelmatig teasers van wat er komen gaat aan het einde zorgen voor een hoog suspense gehalte waarbij je als kijker ook steeds meer gaat twijfelen of deze fast forwards wel het volledige beeld geven van wat er staat te gebeuren. Maar meer nog vraag je je als kijker af hoe het zo ver heeft kunnen komen. Dat het verhaal en al zijn wendingen geloofwaardig over komen is volledig te danken aan de sterke cast. Ben speelt wel vaker figuren die zich aan de keerzijde van de samenleving begeven, maar zelden zo destructief en overtuigend als zijn karakter Danny die altijd onberekenbaar blijkt. Ook de overige broers en zussen worden uitstekend neergezet door de ervaren cast waarbij de rol van 2de broer John ( Kyle Chandler bekend van o.a. Early Edition) daarnaast nog het meest in het oog springt. Het sterke is dat ondanks de verschillen in uiterlijk het viertal weet te overtuigen als broers en zus, inclusief de pesterijen die erbij horen. Zonder teveel te willen verraden kan ik zeggen dat de makers ook op het einde nog een goeie twist hebben, dat de deur opent voor een 2de seizoen waar wij nu al naar uitkijken.

Mijn Cijfer: 8,3 Een onderhoudende en sterke familiedrama met thriller elementen welke zijn grootste geheimen lang verborgen weet te houden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar