Site pictogram Movie Addicts

Review Bloodsucking Basterds

Bloodsucking-Bastards-Screen-Shot-2015-01-14-at-1.05.03-PM(1)

Fran Kranz timmert al een flink aantal jaren aan de weg en had in het begin van zijn carrière wat kleine rolletjes in niet de minste films (Donnie Darko, Training Day en Matchstick Man), maar tot een paar jaar geleden Cabin in The Woods uitkwam bleef hij redelijk onbekend bij het grote publiek. Nu keert hij terug naar het horrorgenre met Bloodsucking Bastards en kunnen we zien of hij weer de verassende held uit kan hangen.

Evan (Fran Kranz) is wat je noemt een echte kantoorslaaf. Zijn leven draait om het halen van cijfers en zo de gedroomde promotie binnen te halen. Alles lijkt echter alleen maar tegen te zitten, want zijn relatie met de knappe collega van HR Amanda is door zijn stommiteit stukgelopen en op het werk dreigen door tegenvallende cijfers ontslagen te gaan vallen. Dan blijkt hij zijn gedroomde promotie niet te krijgen, maar wordt een oude rivaal uit zijn studietijd binnengehaald om de boel weer op rolletjes te krijgen. Dan beginnen er rare dingen op kantoor te gebeuren waarbij collega’s bloedig omgebracht worden of toch niet? Kan Evan het tij nog keren voordat hij zijn baan en mogelijk zijn leven verliest?

Bloodsucking Basterds neemt zichzelf vanaf moment 1 niet serieus en dat redt de film grotendeels. Iets wat eigenlijk zonde is, want de kantoor satire welke in het verhaal verwerkt is werkt wel, maar is maar deels uitgewerkt. Hierdoor wordt er te vaak teruggevallen op slappe grappen waar de, zeker niet onervaren, cast nog regelmatig wat van weet te maken. De vertolkingen maken de film dan ook waarbij Pedro Pascal (o.a. Game of Thrones) zich duidelijk uitleeft in een potje overacting. Wat gore betreft is de film niet zozeer ranzig, maar wel erg bloederig. Daarbij is er ook in de finale meer plaats voor humor dan voor spanning. De makers hadden zich het misschien niet beseft bij het maken, maar er zat stiekem meer in deze opzet met deze cast dan wat er nu uitgehaald is, zowel qua satire als qua spanning (welke zo goed als ontbreekt). Wat overblijft is niets meer dan een bloedige komedie die bijna net zo vaak mis schiet als dat het raakt, terwijl een bloedige Office Space er zeker wel ingezeten had..

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar