Site pictogram Movie Addicts

Review Bon Bini Holland

Untitled(7)

Jandino in een film, niet zomaar een film, nee zijn eigen film. Na onder andere Filmpje!!! en het Ushi gedrocht was ik enthousiast en bezorgd tegelijk. Filmpje van Paul de Leeuw was vermakelijk, maar zeker geen goede film welke gebouwd was om de typetjes Bob en Annie de Rooij. Ushi, ach daar hebben we het maar niet over (heb die niet eens af kunnen zien) en nu dus Jandino, dat een verhaal heeft gebouwd waarin zijn FC Kip typetjes allemaal terug gaan komen.

Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van afweet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen, maar wordt ingewikkeld als Robertico verliefd wordt op Noëll. Zal hij zijn zwendel voortzetten of zal hij zijn hart volgen en voor het eerst in zijn leven eerlijk zijn?

Bon Bini heeft een groot probleem en dat is het script, dat voor geen meter loopt. Het is een aaneenschakeling van situaties geworden, welke met moeite een verhaal genoemd kan worden. Hierdoor vallen ook veel grappen dood en zit de film vol gemiste kansen. De typetjes van FC Kip lijken beter op hun plaats te zijn in korte sketches dan dat ze van waarde zijn in een film. Op het einde na dan, waarin ze eindelijk de juiste snaar weten te raken. In de film zien we ook gelijk een nieuw typetje (ondertussen ook bekend geworden in zijn talkshow Dino.) Gerrie. Deze oer Rotterdamse is niet op haar mondje gevallen en weet dan ook wel sterk over te komen met haar Rotterdamse accent en uitspraken. De film wordt nog enigszins gered door de ervaren acteurs die nog wat van het geheel maken zoals Lone van Roosendaal als de oversekste moeder van Noëlla , Teun Kuilboer als de hebberige schoonzoon Patrick en Hans Dagelet als de crimineel Eddy Mathilda. Nee Bon Bini weet niet te overtuigen en schiet vaker mis dan dat de grappen doel weten te raken en als Jandino fan vind ik dat heel jammer. Bon Bini Holland zal vast in de eerste week/weken goed scoren en het is een van de hardst werkende mensen in televisie en cabaretiers land gegund, echter gunde ik hem vooral een betere film. Een Ushi is het niet (godzijdank), maar snel vergeten moeten we deze film wel.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar