Site pictogram Movie Addicts

Review Book Club

Review Book Club

De vriendinnen Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) en Carol (Mary Steenburgen) komen elke maand bij elkaar voor hun book club. Wanneer Vivian aan komt zetten met Fifty Shades weten de dames niet wat ze te wachten staat. Diane is een weduwe en zit eigenlijk niet echt te wachten op een nieuwe liefde, mede vanwege haar (overbezorgde) dochters. Vivian is de eeuwige vrijgezel en wilt zich alles behalve binden aan 1 man. Sharon is lang geleden verlaten door haar man en heeft toen de mannen eigenlijk een beetje afgezworen. Carol is getrouwd en kan wel wat meer sparkels terug krijgen in hun huwelijk nu haar man met pensioen is. Gaat Fifty Shades de veranderingen in hun leven brengen waar zij op zitten te wachten??

Dit is een film met veel grote namen en vooraanstaande actrices en acteurs. Stuk voor stuk hebben ze al aardig wat op hun naam staan en zijn dan ook grote bekenden in Hollywood. De vrouwen gaan allemaal op in hun rol en genieten er echt van. Ze zijn goed op elkaar in gespeeld en komen ook echt over als 4 vriendinnen. De mannelijke bijrollen zijn goed uitgekozen. Don Johnson speelt Arthur de verloren liefde van Vivian. Je ziet aan alles dat zij goed bij elkaar passen en dat ze het beste in elkaar naar boven halen. Vlak voor deze film had ik toevallig een andere film (Brawl in Cel Block 99) gezien waar Don Johnson in speelde, alleen een totaal andere rol. Hier was hij een keiharde gevoelloze hoofd van een gevangenis, en om hem daarna in een romantische rol als deze te zien is wel een omschakeling. Maar dan zie je wel meteen dat het een acteur op niveau is, want beide rollen zet hij goed neer. Andy Garcia speelt Mitchell, de charmante man die het hart van Diane probeert te veroveren. De chemie tussen de 2 is heerlijk om naar te kijken. Andy Garcia is ook een acteur die van alle markten thuis is. Een rol als deze past ook goed bij hem, de charmes heeft hij met de jaren eigen gemaakt en is daardoor dus ook geen verkeerde man om naar te moeten kijken. De man van Carol, Bruce, wordt gespeeld door Craig T. Nelson. Hij speelt een man die net met pensioen is en even niet zo goed weet hoe hij zijn leven nu in moet vullen. Ik vond dit wel leuk dat dit gegeven belicht werd, want er zijn veel mannen (en ook vrouwen) die daar mee kampen zodra zij met pensioen gaan. Een kleine mid-life crisis komt er ook aan te pas en natuurlijk de echtgenote die niet zo goed weet wat er aan de hand is, het bij zichzelf gaat zoeken en bang is alles kwijt te raken.

Ik vond het een heerlijke film om naar te kijken. Veel ouderen denken al snel dat een nieuwe liefde voor hun niet weggelegd is vanwege hun leeftijd, de bijkomende bagage en niet meer zo strak in je vel lichamen. Maar deze film laat zo mooi zien dat er voor iedereen, ongeacht de leeftijd, de liefde er nog kan zijn en dat deze ook mooi en oprecht kan zijn. Ik heb regelmatig echt gelachen bij deze film. Het is een heerlijke feel good movie, na het zien van deze film is je hele dag weer goed. Het is echt een aanrader, misschien niet perse in de bioscoop, maar zeker het kijken waard!

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar