Site pictogram Movie Addicts

Review Boss Level ( Nu te zien via Pathé thuis)

Review Boss Level ( Nu te zien via Pathé thuis)

Frank Grillo knalt er weer op los in een actiefilm. Nadat hij eigenhandig The Purge series hun urgentie en schwung gaf mag hij dat nu doen in deze actieknaller waarin hij de hoofdrol speelt.

Oud Marinier Roy Pulver wordt wakker en moet zich de gehele dag ontdoen van een bijna oneindig aantal huurmoordenaars welke het allemaal op hem voorzien hebben. En elke keer als hij sterft wordt hij weer wakker in hetzelfde bed en herhaalt het hele riedeltje weer. Het lijkt niet uit te maken welke keus hij maakt, het enige wat vaststaat is dat hij dood gaat. Wanneer bepaalde details boven water komen besluit Roy dat hij deze vicieuze cirkel moet doorbreken voor zijn oud geliefde en hun zoon.

De samenvatting doet sterk denken aan een soort gewelddadige Groundhog Day verpakt in een gameachtige omgeving en in zekere zin is Boss Level precies dat. Is dat een probleem? Nou, als je Frank Grillo in goede vorm hebt met een script welke zichzelf niet al te serieus neemt dan zeker niet. Vanaf het gewelddadige opening waarbij onze hoofdpersoon behoorlijk wat te verduren krijgt maar alles redelijk weet te overleven terwijl hij ons als kijker uitlegt wat er aan de hand is. Het is een gewaagde methode welke vaak belerend of zeurend over kan komen, maar Frank Grillo weet genoeg schwung aan het geheel te geven zoals hij ook eigenlijk acteert in deze film. Dat maakt het dat je als kijker mee gaat leven met de hoofdpersoon welke steeds minder ééndimensionaal overkomt naarmate het verhaal vordert. En actieliefhebbers vrees niet want zoetsappig wordt het niet, daar blijft Frank uiteindelijk te stoer voor. Naast de komische oneliners van de hoofdpersoon worden we als kijker getrakteerd op een een lange rits van stereotype schurken welke net zoals onze held regelmatig als kanonnenvoer dienen. Ja, Boss Level is bloederig en bij vlagen best grof, maar de toon blijft wonderwel licht. Dat is ook te danken aan de vermakelijke schurkenrol van Mel Gibson. Zijn er ook minpunten? Tuurlijk wel aangezien komisch talent Ken Yeong eigenlijk weinig grappigs te doen heeft en de mooie en stoere Michelle Yeoh ook maar weinig betrokken zijn in het verhaal. Al met al is Boss Level niet zozeer vernieuwend maar levert wel precies dat wat het beloofd, ongecompliceerde actie met een dikke knipoog waarbij het verhaal ontwikkelt alsof je als kijker in een game zit en je naar 140 keer doodgaan eindelijk die ene aanwijzing ziet om toch verder te komen. Een aanrader voor een avondje popcorn vermaak.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar