Site pictogram Movie Addicts

Review Brightburn (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Blu-Ray actie Brightburn (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Elizabeth Banks stars in Sony PIctures' BRIGHTBURN.

Superheldenfilms zijn een genre op zich geworden en behoren niet meer tot het standaard actiegenre. Binnen de superhelden films vinden er ook steeds meer afsplitsingen plaats, zowordt er ook steeds meer aandacht besteed aan bad-guys zoals te zien was in Suicide Squad en natuurlijk pas het Origin verhaal Joker. Met Brightburn wilde producent James Gunn (Guardians of the Galaxy, Slither) weer een hele andere kant opgaan en gooit het over een horror boeg.

Brandon Breyer is de geadopteerde zoon van Kyle en Tori,wat zij echter al die tijd verborgen houden ook voor hem is dat hij niet van deze aarde komt. Brandon krijgt nu steeds meer visioenen en helaas zijn dat niet de meest vredelievende. Wanneer Brandon beseft dat hij over bijzondere krachten beschikt beginnen de kwaadaardige neigingen steeds meer de overhand te krijgen en lijkt niemand veilig te zijn voor woede.

Brightburn heeft simpelweg gewoon een heel tof uitgangspunt waarbij er een heel duister sausje over het Superman origin verhaal is gegoten. met een speelduur van 90 minuten is deze ook niet lang maar hierin ligt misschien ook het grootste minpunt. r is eigenlijk weinig ontwikkeling in het verhaal en de karakters. De eerder genoemde gimmick is eigenlijk het belangrijkste uitgangspunt. Elizabeth Banks en David Denman overtuigen als stel echter doordat er praktisch geen achtergrond wordt uitgelicht behalve dat er vermeld dat het highschool sweetharts zijn die nooit kinderen hadden gekregen. Jackson A Dunn zet een sterke en creepy rol neer als Brandon en met een beter uitgewerkt verhaal had dit zeker meer indruk gemaakt. Wat betreft het horroraspect scoort de film meer qua gore dan aan echte spanning. Brightburn scoort vaker een net niet dan een dikke voldoende maar toegegeven ik heb mij toch best vermaakt met deze superhelden horror waar gewoon meer uit gehaald had kunnen en misscien wel moeten worden.

Extra’s

Naast een interview met James Gunn en nog wat andere leden van de cast is er uiteraard een making off. Hierbij verklaart de cast dat een van de interessante elementen van het verhaal is dat goede opvoeding versus kwade aard wordt uitgelicht. Hadden de makers een beter script geschreven dan had dit aspect van Brightburn wel de surprisehit kunnen maken

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar