Site pictogram Movie Addicts

Review Brightburn

Het superheldengenre is er een op zich, maar stiekem zouden veel horrorliefhebbers wel eens de andere kant belicht willen hebben. Het werd in het verder belabberde Batman vs Superman al eens belicht. Waarom wilde Batman zich kunnen wapenen tegen Superman? Nou, wat als deze op een dag besluit het slechte pad op te gaan? Hoe bestrijd je iemand met superkrachten? Brightburn gaat een stapje verder, wat als die baby die uit de lucht viel gewoonweg slecht blijkt te zijn?

Brighburn is de superhelden slasher die op dit moment in de bioscoop draait. Het gaat over een kind met boven natuurlijke krachten die hij voor iets goeds wil gebruiken maar wat toch anders uitpakt dan gedacht. Wanneer hij zijn kracht ontdekt gaan de eerste tekenen naar slechtheid al komen.

De regisseur van Guardians of The Galaxy is verantwoordelijk voor de productie en de hoofdrollen zijn voor Elizabeth Bank, David Denman en Jackson a. Dunn. Brightburn begint erg rustig, maar naarmate de film verder vordert en Brandon zijn krachten gaat ontdekken wordt de film alleen maar duisterder en gruwelijker. Elizabeth Banks speelt Tori Breyer een bezorgde moeder die alles eraan doet om Brandon te beschermen. Zij overtuigd echt als bezorgde moeder die het goede in haar zoon wilt blijven zien. Wanneer zij ontdekt dat Brandon slecht is veranderd ook zij een beetje. David Denman speelt Kyle Brener de vader die graag dingen doet met zijn zoon zoals jagen en ook andere leuke activiteiten 1 ding is wel verboden in de film en dat is dat Brandon niet in de stal mag komen. Waarom dat kan ik niet zeggen. Daarvoor kan je beter de film checken. Jackson A. Dunn speelt Brandon en is erg stil tegenover mensen je moet hem alleen niet kwaad maken, want dan kan het vreselijk misgaan. Ontsnappen aan hem is ook bijna onmogelijk en dat maakt hem een afschrikwekkend figuur. Brighburn is niet heel erg lang voor een film en begint rustig maar de moorden maken de film erg gruwelijk en spannend, maar soms wel wat voorspelbaar. Als kijker zit je soms zeker op het puntje van je stoel als Brandon verschijnt want je weet niet wat er gaat gebeuren door zijn onvoorspelbare gedrag. Tuurlijk had er misschien meer uit het gegeven gehaald kunnen worden, maar Brightburn is onderhoudend genoeg om de kijker 90 minuten te vermaken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar